Les lliçons de la natura

Cal el pas de tot un any: hivern, primavera, estiu i tardor i moltes hores de treball constant per recollir el fruit, en aquest cas les olives i l’oli.
L’ajuda de moltes mans amigues han fet més fàcil l’última etapa del procés.
Gràcies a totes, les mans!

2 thoughts on “Les lliçons de la natura

  1. Rosa Guàrdia Grau Post author

    El treball al camp em dóna lliçons per la vida i per la feina. La terra ens regala els seus fruits i atrau amics i família al nostre entorn.
    Quin regal!

  2. Albert López i Guàrdia

    Certament, la Natura és una mestra, saps mama, que jo ho tinc ben après. El millor de tot, el que a mi hem fascina, és que les ensenyances de la Natura sovint tenen més a veure amb un adonar-se que no un aprendre i això és perquè com a Natura que som, la seva saviesa és dins la nostra naturalesa mamífera, d’homes i dones. Quan a través de la Natura observem alguna vivència que ens revela una lliçó, el que ha fet la Natura és despertar un espai de coneixement de dins nostre, propi, ens ha obert un xic i hem conectat amb la saviesa de la vida en aquell moment. Que millor que caminar per estar sempre oberts i poder viure en la saviesa de la Terra, la de la vida i la Natura… la mateixa cosa de fet els tres conceptes. Que millor que saber que, a més connexió amb la Natura, més connexió amb el que som sota les capes de la “prepotència civilitzada”, més connexió amb nosaltres. En fi, moltes gràcies pels poemes i cançons, per espais compartits de poques paraules i molta emoció i simbolisme, moltes gràcies pel repsecte que m’ha permès explorar, equivocar-me, mantenir viva la curiositat… sense el teu amor i el del papa això que tenim en comú amb la Marta, no hagués estat possible. Finalment, gràcies per ensenyar-me entre tots dos que cal fer realitat els somnis, cal caminar cap a ells, com diuen els meus amics indis, cal fer el camí del cor, el camí vermell. Un petó enorme i una forta abraçada!!! Sou un magnífic regal de nadal. Que la llum que augmenta en els dies a partir d’aquest solstici, també creixi dins vostre donant-vos lleugeresa i calma per poder seguir caminant i, compartint amb els que estimeu i us estimen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *