El bernat pescaire

Nom científic: Ardea cinerea.
Família: Ardèids.


El bernat pescaire és un ocell de gran tamany que fa 90 cm d’alçada i prop de 150 cm amb les ales obertes.
Té el plomatge de color gris al cap i al dors; té taques negres al coll i té el ventre blanc.

El bec és llarg i de color groguenc; el coll és allargat i li permet capturar peixos fàcilment.
Les potes també són llargues i de color groguenc.

Menja peixos, granotes, crancs, rèptils, rates, insectes, pollets d’altres ocells i fins i tot alguns vegetals.

Fa el niu amb branques i trossos vegetals en arbres de ribera o entre els canyissars dels aiguamolls.
La femella pon 3 o 4 ous de color blavós i els cova durant 4 setmanes; després neixen els pollets que romanen al niu durant unes 7-8 setmanes.

Viu en zones aquàtiques com els rius, els estanys i els aiguamolls.
S’està quiet durant llargues estones dins de l’aigua, a la vora o sobre una branca esperant veure alguna presa.
Altres vegades camina lentament amb el bec cap a baix preparat per llençar-lo amb força i capturar algun peix.

Vola amb força movent lentament les ales; quan vola té el coll recollit entre
les espatlles, les ales corbades i les potes estirades.

És un ocell molt comú i fàcilment identificable durant la tardor i l’hivern. Cap al març emigra cap a l’Europa central.

Cant i més fotos del bernat pescaire.

Més informació: Servidor d’Informació Ornitològica de Catalunya (SIOC).

Quant a fturmo

Mestre de Primària a l'Escola Feliu i Vegués de Badalona.
Aquest article ha estat publicat en Ardea cinerea, ardèids, bernat pescaire. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *