Buscant respostes!

Fa dues setmanes dels atemptats que van tenir lloc a Barcelona i a Cambrils i demà els i les mestres ens reincorporem als nostres centres (escola, institut…) per tal de preparar el nou curs.

Aquest curs no començarà com sempre, de ben segur que hi planarà l’ombra de tot el que hem viscut aquests dies. Tots, mestres, educadors, monitors i alumnat, portarem a la nostra motilla sentiments, sensacions i vivències inimaginables ara fa només dues setmanes. Ens han tocat a casa, a la nostra ciutat, a la nostra Rambla!

I amb tot, ens toca reflexionar sobre el què ha passat i seguidament actuar per mirar de corregir allò que no fem prou bé com a col·lectiu i com a societat.

Des del 18 d’agost busco quasi convulsivament articles, escrits, entrevistes… que d’alguna manera donin resposta a les meves preguntesi neguits, que m’ajudin a pensar i reflexionar no només sobre el què ha passat sinó també en com ho hem d’afrontar i  treballar perquè realment poguem posar els fonament per viure en una societat realment diversa, solidaria, cohesionada…

Llegint i rellegint m’adono de la feina que des de les escoles, instituts, casals, administracions diverses… ens toca fer, feina que no és exactament igual però que, com a mínim, té un punt en comú: hem d’arraconar el “ells’ per un NOSALTRES.

A continuació deixo un recull d’articles per seguir llegint, pensant i finalment actuant.

Conflictes bèlics i atemptats terroristes: com respondre davant els dubtes i preguntes que inquieten als nens

Profe, què ha passat?

Educar per estimar la vida

Plantar cara al terror amb més i millor educació

Què els passa pel cap

Carta des de Ripoll

I ara què?

La escuela: dique de contención de un sistema fallido de acogida

L’escola davant la barbàrie

Desplaçar el centre per un “nosaltres” més ampli

Entrevista a Miriam Hatibi (Audio)

 

PicsArt_08-31-08.39.02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *