Defensem l’escola catalana de tanta mentida

Fa dies que Catalunya viu un procés cap a la independència  que està sent atacat, violentat…per l’estat espanyol i les seves institucions.

De barbaritats i mentides en va plena la premsa, sobretot la nacional. Mentides escrites i propagades tant per periodistes i cadenes de tv afins a la unitat d’Espanya com per polítics tant catalans (Ines Arrimades, Xavier Albiol,…) com espanyols. I és així perquè estan buscant la  justificació que els permeti, davant la població espanyola, europea i mundial i també davant les seves institucions i governants, aplicar amb impunitat l’article 155 o el 116 de la constitució i acabar d’un cop amb la idiosincràsia de Catalunya.

La darrera mentida, una que em fa especialment mal, si això és possible després de veure tanta barbàrie l’1 d’octubre, és la que circula a través de les xarxes i mitjans de comunicació diversos dient que l’escola catalana manipula l’alumnat i l’incita a l’odi vers la resta d’Espanya.

He mirat i llegit les notícies i he vist els vídeos. De quines escoles parlen, de quins mestres???  No se sap! Només se sap que.. diuen, diuen, diuen que això passa i que és generalitzat a les escoles de Catalunya.

Fa molts anys que sóc mestra i ho he estat a moltes escoles públiques de Catalunya i mai, MAI, he sentit ni vist cap de les barbaritats que se’ns atribueixen.

La realitat és que volen acabar amb les escoles catalanes de la mateixa manera que ho volen fer amb els mitjans de comunicació catalans.

Als anys 80 associacions de pares i mares de santa Coloma de Gramanet, moltes d’elles vingudes durant el franquisme de diferents punts d’Espanya, van lluitar perquè a les escoles de tot Catalunya s’apliqués la immersió lingüística. La seva voluntat era que els seus fills i filles formessin part de la societat catalana i no per renunciar a la seva terra d’origen sinó per fer-los ciutadans de la terra que els va acollir i estimar.

Tot i les dificultats, d’aleshores ençà, les escoles de Catalunya busquem fer, dels nostres alumnes, ciutadans amb esperit crític, homes i dones lliures, capaços de pensar i actuar amb criteri propi, solidaris, compromesos amb el seu entorn i vers els altres…

Els mestres ho fem perquè estimem aquests menuts, adolescents, joves i ens sentim responsables del seu futur. Volem construir amb ells i per a ells una societat més justa i igualitària.

Davant d’aquests atacs hem d’unir-nos tots els ciutadans, juntament amb la comunitat educativa, i fer sentir la nostra veu a tot arreu:

“L’ESCOLA CATALANA NO ES TOCA, NI ALS SEUS ALUMNES, NI ALS MESTRES”.

GENTPAU

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *