Hem treballat amb els dispositius mòbils al llarg del curs fent diferents activitats amb el grup d’alumnes d’atenció a la diversitat. La motivació de la tauleta ha fet que alumnes amb moltes dificultats per parlar perdin la por. Són petites activitats d’expressió oral (amb un treball previ d’expressió escrita) que han quedat reflectides en petits vídeos. Els alumnes han fet fotos i petits vídeos de diferents activitats (fem magdalenes, modifiquem les escales de l’escola….)

Hem iniciat l’experimentació amb l’aplicació del Chroma Key i el resultat final ha estat un gran reportatge fotogràfic per les diferents cultures.

Hem participat en el projecte Samsung Smart School sobre modificació d’espais educatius; els alumnes han ajudat a crear espais nous a l’escola. Espais pel joc simbòlic, de relaxació i de treball en grup. Tot això ha quedat recollit el muntatge del projecte que ja s’ha presentat al curs. S’ha utilitzat app PICPAC per crear una animació sobre com hem modificat el passadís de la nostra escola.

Identificació de l’experiència

L’experiència amb l’ús de tauletes, no s’emmarca dins d’un nivell concret, si no que han participat tots els alumnes de l’Escola Joan Sallarés i Pla de Sabadell. L’experiència l’ha dut a terme l’Amalia Galán, MEE durant la setmana de les jornades culturals al mes de març del 2018. El projecte es porta a terme dins del tema: LA MODA, al qual es dediquen aquestes jornades culturals. La meva tasca ha estat de suport als alumnes amb necessitats (alumnes amb autisme i discapacitat intel·lectual del grups de mitjans, 1r a 3r) dins dels diferents tallers. Al final de cada taller (de p3 a sisè) he fet un reportatge fotogràfic representatiu de les diferents cultures que es treballaven, amb l’aplicació del cromakey.

Descripció del procés seguit

En primer lloc, s’explica als alumnes que farem un viatge al Japó, a la Xina, a Àfrica, a Rússia, a les illes del pacífic, al Brasil, a la cultura catalana… Els alumnes han conegut aspectes sobre les diferents cultures i posteriorment han creat complements que tothom ha pogut veure l’últim dia de les jornades amb una gran desfilada.

Hem fet un muntatge amb la pantalla del croma que ja teníem a l’escola. Hem tingut problemes amb un segon muntatge que no ens ha funcionat, ja que el color verd no era el més adient per fer les fotos.

Hem buscat imatges significatives dels diferents països amb el google chrome  i els he explicat com funcionava l’aplicació del cromakey. Posteriorment totes les fotos s’han guardat en un drive per tal de fer l’exposició. Gran part del reportatge també s’ha presentat en el projecte Erasmus plus, en el que també participa l’escola.

https://drive.google.com/open?id=0B6P9f09GD1geVGhNUGcxcS1IdHVoUER6ZzdreHJpSjN3RFQw

Valoració de l’experiència

  • Valoració positiva per part del alumnes. Han pogut triar l’escenari més atractiu per ells.
  • Valoració positiva per part del professorat que ha portat a terme l’experiència ja que la motivació per part dels alumnes ha estat molt alta.
  • Els alumnes han fet les seves creacions i tots volien sortir en el reportatge.
  • El moment de fer les fotos ha estat una mica estressant, ja que eren molts tallers. També hem tingut problemes amb la llum però al final han quedat fotos molt interessants.
  • L’últim dia de les jornades s’ha fet una desfilada amb tots els models que s’han fet en els tallers i amb els vestits propis que han portat els alumnes
  • En alguns casos hem tingut problemes a l’hora de penjar les fotos i els vídeos al drive, suposem que per sobrecàrrega de la xarxa, i els hem hagut de penjar a casa amb el WIFI personal.

Apps utilitzades

Chroma Key

PicCollage