Aquesta experiència desenvolupada a l’escola Mediterrània (Pineda de Mar) medit2 consisteix a crear un recorregut per presentar els diversos espais de l’escola. Aquesta activitat té com a objectius principals desenvolupar la competència comunicativa oral i fomentar el treball en equip entre els alumnes de la USEE i els dels grups flexibles atesos per les mestres d’educació especial.

L’activitat desenvolupada consisteix en preparar un recorregut per l’escola on a través de codis qr els alumnes han anat presnetant els divesos espais. Per poder generar el contingut dels QR han fet fotografies dels espais, vídeos amb entrevistes,etc.

A continuació podeu veure exemples dels continguts creats:

CODIS QR USEE MEDITERRANIA(2) CODIS QR USEE MEDITERRANIA(1) CODIS QR USEE MEDITERRANIA

L’experiència ha estat molt positiva per tots els alumnes que hi han participat, han estat molt motivats.

Prèviament es va explicar l’objectiu de l’activitat i l’ordre de tot allò que s’havia de fer. Van fer grups de treball amb les tablets, però havien de fer un treball previ d’escriure un guió d’entrevista o presentació d’un mateix.

Els alumnes d’educació especial han guiat en el treball als alumnes USEE a l’hora de fer les fotografies o gravar vídeos, explicant com es fan fotos i vídeos amb la càmera de les tablets, fent accessibles les noves tecnologies a tots els alumnes.

Avaluació

Aspectes positius:medit

  • Cal valorar molt positivament la motivació dels alumnes per aquesta eina.
  • Ha estat molt interessant l’esforç per millorar l’expressió oral de tots els alumnes.
  • És una eina que comporta un treball molt creatiu, obert, flexible i sense barreres, donada la simplicitat per fer-la funcionar.

Mancances

  • La xarxa WIFI de l’escola ens ha dificultat treballar amb propostes que necessitaven internet com el simbaloo, recerca d’informació, diccionari etc.
  • Ens hem trobat amb dificultats per treure els treballs de les TABLETS perquè no tots els ordinadors de l’escola reconeixien el software.
  • La majoria d’aplicacions que hem provat tenen una demo molt justeta i cal pagar si es vol anar una mica més enllà.
  • Les propostes requereixen d’un treball en grup reduït i els desdoblaments no sempre han estat possibles.