Aquesta experiència desenvolupada a l’escola Mediterrània (Pineda de Mar) consisteix a crear un recorregut per presentar els diversos espais de l’escola. Aquesta activitat té com a objectius principals desenvolupar la competència comunicativa oral i fomentar el treball en equip entre els alumnes de la USEE i els dels grups flexibles atesos per les mestres d’educació especial.
L’activitat desenvolupada consisteix en preparar un recorregut per l’escola on a través de codis qr els alumnes han anat presnetant els divesos espais. Per poder generar el contingut dels QR han fet fotografies dels espais, vídeos amb entrevistes,etc.
A continuació podeu veure exemples dels continguts creats:
L’experiència ha estat molt positiva per tots els alumnes que hi han participat, han estat molt motivats.
Prèviament es va explicar l’objectiu de l’activitat i l’ordre de tot allò que s’havia de fer. Van fer grups de treball amb les tablets, però havien de fer un treball previ d’escriure un guió d’entrevista o presentació d’un mateix.
Els alumnes d’educació especial han guiat en el treball als alumnes USEE a l’hora de fer les fotografies o gravar vídeos, explicant com es fan fotos i vídeos amb la càmera de les tablets, fent accessibles les noves tecnologies a tots els alumnes.
Avaluació
Aspectes positius:
- Cal valorar molt positivament la motivació dels alumnes per aquesta eina.
- Ha estat molt interessant l’esforç per millorar l’expressió oral de tots els alumnes.
- És una eina que comporta un treball molt creatiu, obert, flexible i sense barreres, donada la simplicitat per fer-la funcionar.
Mancances
- La xarxa WIFI de l’escola ens ha dificultat treballar amb propostes que necessitaven internet com el simbaloo, recerca d’informació, diccionari etc.
- Ens hem trobat amb dificultats per treure els treballs de les TABLETS perquè no tots els ordinadors de l’escola reconeixien el software.
- La majoria d’aplicacions que hem provat tenen una demo molt justeta i cal pagar si es vol anar una mica més enllà.
- Les propostes requereixen d’un treball en grup reduït i els desdoblaments no sempre han estat possibles.
Deixa un comentari