A l’escola Balafia (Lleida) cada any se celebra una festa conjunta a cada trimestre on participen tots els alumnes d’educació infantil i primària. El fet d’ajuntar alumnes de diverses edats afavoreix la cohesió en el centre i permet que els alumnes es coneguin entre ells.

Enguany, al segon trimestre s’ha organitzat la Diada del Còmic durant la qual s’ha fet una sèrie de tallers intercicles on els alumnes han gaudit de tot un seguit d’activitats que els han permés conèixer més profundament aquest món tan ric i apassionant.

Un d’aquest tallers consistia en la creació lliure d’un còmic amb dues o tres vinyetes mitjançant les tauletes i utilitzant l’app “Comic head”.

Els alumnes estaven organitzats per parelles de diferents cursos, des de P3 fins a 2n on s’inclouen tots els alumnes i és precisament això el que ho fa tan enriquidor doncs a cicle inicial hi ha dos alumnes atesos pel CREDA que van poder participar activament de tot el procés.

Cada parella tenia la seva tauleta i després de practicar amb el seu ús i després d’haver participat en tallers anteriors sobre els elements dels còmics han pogut elaborar amb més o menys encert el seu relat, depenent sempre de l’edat dels participants.

Cal posar de relleu la interacció que motiva l’ús de la Tablet, tant per explicar el funcionament com per compartir i acordar els elements del còmic, el text, …

App utilitzada

comics