unnamed

Sistema Operatiu: iOS, Android, web
Idioma: Català, castellà, gallec, anglès, francès i altres
Etapa educativa: Primària, Secundària
Preu: Gratuïta

 

Descripció: El comunicador és un sistema de comunicació per a persones amb greus problemes de comunicació.

personalitzarDisposa inicialment de més de 500 paraules amb la seva imatge i so, agrupades en categories.Utilitza pictogrames de ARASAAC però també permet incorporar més vocabulari inserint imatges pròpies de la galeria de la tauleta, gravar el so que l’acompanyi  i triar un color de fons.

Podem seleccionar les imatges que necessitem, ja siguin categories o paraules que hi contenen aquestes, i triar quantes volem utilitzar per pàgina (entre una i quatre). En prémer la imatge d’una categoria accedim a l’espai que ens permet seleccionar les paraules que hi conté i reproduir el so  tocant la imatge. La configuració és senzilla i intuïtiva.

cat1

cat2

 

 

 

 

 

Els pictogrames es poden personalitzar amb fotografies, veu i text i també el color del marc. A la pantalla, les categories es situen a l’esquerra i poden establir-se i modificar-se de manera ràpida i intuïtiva. La barra de frase acumulada es situa a la part superior de la pantalla. Un format similar pot confegir-se per a PC.

Adequació pedagògica i possibilitats d’ús:

D’una manera fàcil i després d’un procés específic d’instrucció, l’app proporciona als alumnes amb problemes de comunicació i/o llenguatge un mitjà eficaç de comunicació  que els permet expressar-se de forma funcional i autònoma.  Promou la iniciativa cap a la comunicació permetent expressar les necessitats bàsiques, estats ànim…  millorant la seva qualitat de vida (reduint l’ansietat i evitant l’aïllament) i la pròpia autoestima en fer possible la socialització.

Permet comptar amb un sistema comú entre família i escola. En el llenguatge receptiu, la veu que acompanya el símbol ajuda a integrar-ne millor el contingut. Pel que fa al llenguatge expressiu, aquesta veu supleix la de l’alumne i arrodoneix la forma del contingut a comunicar. L’activitat és motivadora, efectiva i gratificant, fet que ajuda a iniciar-se i establir el sistema de comunicació. Cal fer servir la utilitat de l’iPad d’Accessibilitat/Accés guiat per a evitar rotar la pantalla o sortir de l’aplicació involuntàriament.

Aspectes destacables:

  • El funcionament i la configuració de l’app és funcional i intuïtiu
  • Permet incorporar imatges i sons propis, significatius per l’usuari
  • S’adapta a les característiques i necessitats dels usuaris

Aspectes millorables:

  • Incorporar videotutorial o altres materials explicatius del funcionament
  • Possibilitat de crear subcategories

Experiències amb aquesta app

Comunicació augmentativa