popplet

Sistema Operatiu: iOS 6.1 o posterior; Web
Idioma: anglès
Etapa educativa: Primària, Secundària
Preu: Gratuïta

Descripció: És una eina molt útil que permet organitzar i estructurar de forma molt gràfica les nostres idees. La informació inserida en cada “popple”  es pot connectar amb altres per organitzar el contingut que volem incloure.  Podem afegir imatges, textos i dibuixos de forma molt senzilla.

En entrar a l’aplicació accedim a l’espai de treball i podem triar el color de fons. Posem nom a la feina i fent doble click en el mur apareixerà el primer popple. A la part inferior trobarem una sèrie d’icones que ens permetran canviar de color el popple, inserir text, dibuixar o incorporar una imatge. L’aplicació web possibilita també inserir vídeos. Des de les fletxes que apareixen a les cantonades es redimensiona el popple i clicant sobre els cercles crearem un nou popple connectat. El projecte realitzat es pot enviar per correu en format pdf o jpg o guardar-ho a la tauleta en format jpg.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GhThSfytn44[/youtube]

La versió web amplia les prestacions. Per conèixer-les, pots consultar aquest manual

Adequació pedagògica i possibilitats d’ús:  Es tracta d’una app molt versàtil i intuïtiva. Podem crear mapes conceptuals, fer pluja d’idees, utilitzar-la per recopilar recursos sobre un tema, fer línies de temps, deixar constància del procés de realització d’un projecte, galeries fotogràfiques…

Característiques:
Aspectes destacables:

  • Cal registrar-se per utilitzar-la.
  • Funcionament senzill i clar,  atractiu visualment.
  • Està actualitzada, es carrega ràpidament i no s’observen problemes de funcionament. No té publicitat i és de confiança.
  • No té música de fons que interfereixi.
  • És gratuïta.
  • Permet fer zoom.
  • Es pot combinar el treball amb la tauleta i l’aplicació web.
  • La versió web és ilimitada i molt útil pel treball cooperatiu ja que permet treballar en una mateixa tasca a diferents alumnes.

Aspectes a millorar:

  • La versió d’app està limitada a un sol popplet
  • Opcions limitades per compartir el producte final

 

Experiències realitzades amb aquesta app

Alícia a l’appaís de les meravelles

Storytivitats