DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aqQunOlVhKo[/youtube]


Accions

Informacions

Cap resposta

22 respostes a “DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU”

29 01 2016
JOSEP SÁNCHEZ MEJÍAS (13:44:39) :

Nens i nenes de 6è.:

Avui, ja ho hem dit, és un dia important. Després d’acabar la setmana, plena d’activitats al voltant del tema de la PAU i de la NO-VIOLÈNCIA, només en falta una pel cap de setmana.

En aquest apartat trobareu un vídeo sobre L’EXPLOTACIÓ INFANTIL. Crec que és força adequat per a vosaltres. Al Youtube en trobareu molts, per si voleu saber més sobre el tema, però alguns contenen imatges dures. Si els mireu, millor que sigui amb els pares.

El treball consistirà en mirar el vídeo i escriure un comentari sobre ell: què passa?, per què passa?, a qui afecta?, qui són els responsables?, per què permetem que avui dia, al segle XXI, es donin aquests fets?… I tot el que considereu oportú d’escriure.

També haureu d’escriure un paràgraf valorant totes les activitats que hem fet aquesta setmana sobre el tema de la PAU: mans, dossier, cançó, trobada al pati, etc.

Crec que poden ser tres o quatre paràgrafs en total, i entre dotze i quinze línies. Podeu fer-lo des d’avui divendres fins diumenge al migdia, 31 de gener.

Reviseu el text, corregiu l’ortografia (“imperdonables”)…, o sigui, feu un bon treball.

Si per alguna raó no es pot fer, caldrà una nota dels pares.

Bona feina i bon cap de setmana! (I la propera setmana… CARNESTOLTES!)

Anna i Josep

29 01 2016
ayah (22:22:48) :

Hola, Josep!
He volgut començar per la valoració de la setmana.

Aquesta setmana ha estat vastant bé. A mi m’ha agradat el dossir d’avui. El que hi han moltes imatges i que l’acabarem la setmana que vé. També volia dir que la cançó era massa feliç, ( això des del meu punt de vist, i no se que en penseu). La cançó no era com altres anys, això no és per criticar ni molt menys.

EXPLOTACIÓ INFANTIL

Què és l’explotació infantil?
El terme explotació infantil s’utilitza per a designar l’abús laboral sistemàtic dels nens/es, amb consideracions insuficients al seu desenvolupament personal, seguretat, educació, salut i perspectives de futur. Els nens/es és veuen obligats a fer treballs per a adults en unes condicions que a vegades són d’esclavitud.

Els casos més coneguts són l’agricultura, la fabricació de catifes, pilotes de futbol,… (es considera que una gran part de les manufactures de baix preu que es venen al món han eixit de mans infantils), els serveis domèstics, la utilització dels nens/es com a captaires, la recerca de restes de menjar i la prostitució infantil. Molts sofreixen pallisses, són violats o traslladats per la força d’un país a un altre com mà d’obra il·legal i forçats a treballar contra la seva voluntat.

Qui són els afectats:

S’estima que hi ha arreu del món uns 246 milions de nens i nenes explotats i no sols als països menys desenvolupats.

On i quan va comenÇar:

L’ explotació infantil a passat des de sempre però ara se’n parla més des de que es parla dels drets dels infants.

Aquesta informació la he trobat i llegit en una pàgina d’xtec.

Per acabar i resumir tot el que he dit és que: L’EXPLOTACIÓ INFANTIL ÉS REAL I NO L’HEM DE DEIXAR DE VANDA; EL INRREVÉS HEM DE LLUITAR PERA QUE NO SEGUEIXI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A més, a més…Tots en tenim una mica de culpa. Nosaltres comprem el que fan els nens i a més els nens/es els discriminen, no viuen bé, NO ELS PAGEN BÉ…Però és culpa dels rics si ho dones a veure, tot té el seu per què.

I això és tot en aquest comentari! Bon cap de setmana a tothom!!!

30 01 2016
Alex.F (10:19:33) :

Hola a TOTHOM:
La setmana al principi era una rutin a, com sempre, però m´s o menys cap a dmecres, es notava que arribava enn Carnestoltes i el dia de la Pau.El dossier sencillament explicaba la realitat (TOTA).Les mans no m’ha quedat gaire clar que és fara amb elles, però era moltdiverti fer-les.sincerament la canço era bonica però no em (com dir-ho) no sé, no era del meu gust.Però quan la vam cantar tots alhora em va encantar igual que la trobada al pati.

EN GENERAL, M’HA ENCANTAT LA SETMANTAM, SI FOS PER MI LA REPETIRIA.
Ara us explicare una cosa ben amarga:

L’EXPLOTACIÓ INFANTIL:
-L’explotació infantil es un fet que passa des de sempre on els nens són obligats a treballar.Un fet injust oi? perquè per un nen l’infancia es jugar i aprendre riure i fer amics/amigues.
I UNA FAMILIA.

Això pot afectar a tothom, per especialment, els pares/mares homes i dones (en general) que no tenen prous diners. I pobles desenvolupats.Els nens que culpa hi tenen d’estar a la miseria?

Com diu el video, quan el nen tingu fills que el hi podra donar als fills, i els fills dels fills?
Aquests fets són horribles, no es ni mig normal que al segle XXI és donin aquests fets.

No se qui em va dir això, però (crec)que em va dir que la culpa era d’alguns empresaris que per diners (poquissims)obligen treballar als nens/nenes.Ells (el nens no, els empresaris rics) no pensen que passaria estar al la pell dels nens,viure en la miseria, prefereixen guanyar diners.

M’ha agradat el vídeo (de manera explicativa) també estic d’acord amb tot el que diu.

TORNO A DIR-HO, ES HORRIBLE!!!!!!!!!!

30 01 2016
María 6è.A (11:50:01) :

Hola nois!
Primer de tot, aquest vídeo, encara no contenir imatges és dur.
Estic d’acord amb tot el que diu el vídeo, no entenc com al segle XXI que estem encara passa això, no ho veig just. Els nens no tenes culpa (ni molt menys). Però els empresaris en ves de ajudar-los els posen a treballar i a més el i paguen una miseria als pares.

Jo crec que estem en una societat molt desenvolupada i que d’aquí uns anys això podria parar, però hi haurà gent (empresaris, polítics, etc.) que, és clar, per guanyar diners no voldrien. No ho veig massa clar.

No se perquè passa, no hauria de passar en CAP lloc, com persones que som, tant nens i nenes, homes i dones, àvis i àvies, TOTS TENIM ELS MATEIXOS DRETS.

Jo crec que els nens es mereixen menjar, jugar, riure, però no cal explotar-los, això es una injustícia que espero que algun dia acabi, de veritat.

Bueno, deixant aquest tema TAAAAAAAAAANT trist, anem a ho de la Pau.

A mi personalment m’ha agradat molt aquesta setmana, el dossier de Gandhi, etc.
La trobada al pati va ser molt maca, i van dir unes frases molt maques. Vam cantar la canço dues vegades, hi havia un paràgraf que es despistaven o no el sabien i ningú (o quasi ningú) no el va cantar.

Bueno, adèu, I BON CAP DE SETMANA!!

30 01 2016
Alba (11:59:19) :

Hola companys i companyes,

Aquesta setmana ha estat vastant bè ,

nosaltres el que vem fer per la pau va ser el dossier que a la portada hi havia una foto del Gandhi, el dossier em va agradar perquè surtien unes fotos de que guerres etc… i tu tenies que possar el que et sembles que estava passant en la foto .
A les 15:30 em sembla que era ,vem sortir al voltan de l’olivera , la Cristina va llegir una carta sobre la Pau.
Despres van començar a dir una frase sobre la Pau dos nens de cada clases.Y yo junt amb el Marc vem dir una frase.

EXPLOTACIÓ INFANTIL:

El video m’agradat molt ,perquè explica el que li passa a mots nens .
El que explica es que hi han molts nens que amb la nostrar edad que ya estan treballan ,perquè els seus pares els hi pagen molt poc sou, hi no poden anar a l’escola , per tant com no poden anar a l’escola no poden estudiar el que volen ,hi no podran donar-li un futur millor als seus fills.

El vídeo tambè diu que si al futur fosi diferent
aquests nens tindrien un futur millor ,els seus pares un sou normal ,hi ells podrien estudiar el que volguesin ,hi donar-li un futur millor als seus fills.

Adeu!!

Alba

30 01 2016
Laura6èA (13:09:37) :

Hola Josep,

Aquesta setmana,el que més m’ha agradat a sigut el dossier que teniem que imajinar el que passava…

Sobre el video:

Ho trobo tant tant malament,pobres nens els que tinguin que traballar, en la nostre edat i més petits encara.

L’explotacio es tan injusta.
Nosaltres,els nens, tenim que tindre una infancia divertida,plena d’amis i amigues,amb moltes rises…

Passa perquè els pares no tenen feina i els nens són com “contractas” en les fabriques, en fer sabates, pilotes…

Afecte als nens per no poder disfrutar de la seva infancia.

Els responsables solem ser nosaltre perquè, nosaltres som els que comprem totes les coses. (SENSE SABER QUI LA FET)

Jo crec que hara al segle XXI ja no ho fant tant, però ho fan!
Sobint sol ser a els paisos més vajos, com Àfrica…

TOT AIXÓ ES MOLT INJUST!!!

Laura

30 01 2016
Helena Borràs i Nogué (20:55:12) :

Hola Josep,

Primer començaré amb la valoració d’aquesta setmana:

Aquesta setmana ha començat com totes les setmanes, però el dimarts, a anglès, ja vam parlar del John Lennon, un ex-cantant del grup “The Beatles”.
El dijous, a plàstica, vam fer una mà de cartolina amb algun signe de la no-violència (una de les opcions era contra l’explotació infantil).
El divendres al matí vam fer un dossier sobre la no-violència, i més tard, vam sortir al pati, al voltant de l’olivera, a cantar una cançó de la PAU (El Swing de la PAU).

Al vídeo surt la vida d’un nen en que el seus pares s’han quedat sense feina i ell ha de treballar per poder tot just menjar.
El nen no es pot relacionar amb els altres nens i nenes i no pot jugar amb ells.En passar això, ell no té gens d’autoestima i el seu futur no seria gaire bo.

Ara, encara passa, sembla mentida que algunes persones puguin se tan cruels com per “esclavitzar” un menor d’edat. Això passa perquè hi ha persones que nomé volen fer diners sense mirar si hi haurà gent que patirà per que ells es facin rics.

La meva mare m’ha dit que un dia va preguntar als seus alumnes de Cicle de Comerç que si farien un negoci que els faria milionaris, sabent que es tractava d’armes que servirien per matar gent innocent. Molts li van dir que sí. Jo m’he quedat una mica sorpresa i espero que hagin canviat d’opinió.

Que acabeu de passar un molt bon cap de setmana!!!

Helena

31 01 2016
Raul (10:18:28) :

Hola,Josep

Començare per el video
És un nen que els seus pares no treballen (estan a l’atur) el nen no té proteccio no el quiden pper aixó el nen no pot anar a la escola i els seus pares l’aabndonen i el nen igual que els pares s’ha de buscar la vida.

El nen treballa i li pagan 5 o 12 euros a la setmana i nomès menjan al dia un bol d’arrós, i senten tant baixa autoestima co enveja pels que menjen bé i no treballen si no són nens i nenes lliures no esclavitzats.

Per aixó ens hem d’unir i fer un món millor per tots i no explotació no violència.

Ara valoració de la setmana
Hem parlat dels Beatels d’en John Lennon a anglès i el dijous varem fer la mà per la pau, i el divendres varem cantar el Swing de la pau i els desitjos de les classes que feien alguns gracia, i el discurs de la Cristina.
M’ho he pasat molt bé.
Ens veiem la setmana de carnaval

Adeu, Raúl

31 01 2016
Judit Roig (11:06:22) :

Hola Josep,

El video per a mi ha estat molt, molt, molt bé!
Està fet perquè nosaltres, els nens i nenes ens donem conte que mentre nosaltres estem jugant, cantant ballant, aprenent hi ha nens que és pasen el dia, de sol a sol treballant i no tenen l’oportunitat de poder anar a l’escola.
La veritat que jo mentre mirava el video me posat una mica trista perquè fa molta pena que els nens no puguin disfrutar de aquesta etapa de la vida. No poden disfrutar de la seva infància i això és molt INJUST!

Tot això passa perquè els pares no tenen feina o no tenen uns salàris justos. Penso que aquests nens han d’estar molt tristos perquè hi ha un moment del video que el nen esta treballant mentre els altres nens jugàven i ell es possava trist.
Aquests nens no tenen la culpa del que està passant al món però ells són els perjudicats. Nosaltres, els nens sóm inocents. No tenim la culpa de que hi hagi crisis però ells, els pobres nens inocents són els que han de treballar mentre que el que haurien de fer és estar a l’escola disfrutant i aprenent, perquè com diu el video aquests nens no tindràn cultura. Quin exemple poden donar als seus fillas? I als seus nets? …?

Ara faré la valoració de la setmana:

Aquesta setmana ha estat una setmana divertida hem après la cançó del swim de la Pau que per cert ha estat molt divertida! Però el que més m’ha impactat ha estat el dossier que vam fer el Divendres. Va ser un dossier que em va impactar molt perquè fa pensar, fa reflexionar i fa entendre totes les injusticies que hi ha al món.
La trovada del Divendres a la tarda va estar molt bé. Com va dir la Cristina, la directora va ser una trovada curta però intensa. Per cert!Tots els nens i nenes que van sortir ho van fer molt bé! FELICITATS!

Bon diumenge a tothom!

31 01 2016
Marcos ruiz muñoz (11:14:06) :

Hola Josep.
Aquesta setmana hem parlat molt del carnastoltes i el dia
de la pau, el dijous vam fer unes mans blanques amb frases
de la pau, per posar-les a l’entrada de l’escola.
També hem parlat de que aquest dilluns anirem a dir a les
clases de que a arribat en carnastoltes.
I per ultim el divendres hem fet un dossier sobre
les guerres del mon i hem cantat el swim de la pau.

Aquet video va sobre la explotació infantil, vol dir que
els nens són obligats a treballar perquè els seus pares no
traballen o tenen pocs diners, això afecta sobretot als nens/es, els responsables són per una part els pares
obligant-los a treballar i l’altre les empreses per no donar
més sou. Això passa el segle XXI perquè moltes famílies entan el atur.

Jo crec que he après moltes coses, per exemple, jo soc molt
afortunat de poder anar a l’escola i aprendre, i jo aixó no ho valorava, també perquè em puc alimentar de carisies i d’amor no de suor i pasinsia.

31 01 2016
Marcos ruiz muñoz (11:14:54) :

perdò paciència

31 01 2016
Marc (11:28:24) :

Hola Josep i companyia,
El que més m’ha agradat d’aquesta setmana és quan em sortit al pati a cantar i a dir una frase cada curs!
-Sobre el video(EXPLOTACIÓ INFANTIL):
En aquest video ha agut de tot,però sobre tot injusticia i diferencies.No pot ser que un nen d’entre 6 i 16 anys tingui que treballar en treballs durs perquè són obligats pels pares,perquè es puguin alimentar tota la familia,però encara així cobren una miseria.
Els nens no tenen que treballar si no que anar a l’escola,jugar amb els amics,riure,en definitiva,estar en llibertat!
Un nen no pot saltar-se la infancia,sería com perdret un gran moment de la vida,i aixó no pot ser mai a la vida,perquè pasara uns moments molt durs sense la seva época infantil.
Un nen pot ser pobre,ric o milionari però nomès amb tindre una familia que t’estima ja estas ben satisfet.
Adeu Josep i companys/es!
El video m’ha agradat per un lloc,però per l’altre lloc no m’ha agradat!!!

31 01 2016
Martí (12:15:37) :

hola companys i companyes

aquest vídeo m’ha agradat molt. Et diu lo malament que ho estan passant i que si no lluitem no ho podrem parar. El vídeo t’explica un exemple que no se si es real, peró perfectament ho podria ser. El cas es de un nen que els seus pares s’han quedat sense un sou digne, i si la seva família vol menjar el nen haura de participar.

Així les grans empreses poden gunyar molts diners ,sense pagar un sou digne a les persones, perque si el senyor senyora de la empresa no paga bé mes diners que guanya i així es com les empreses guanyen tants diners.

Des del meu punt de vista crec que fins que no es facin mobilitzacions mundials aquesta gent no parara i si també els hi fem nosaltres el negosi encara pitjor.Axió crec qué també bé de nosaltres que si vesteixes amb roba de maraca es veu qué ets mes important i que si vas amb roba de el mercat ets pobre i s’en poden riure de tú. Per aixo als senyors/es de les empreses que tenen nens de la nostra edat traballant i no els deixen tenir una ifancia bonica ja els hi va bé que la gent els compri roba de marca.

DIA DE LA PAU
Divendres vam celabrar el dia de la Pau.Totes les activitats em van agradar molt i sobretot el dossier el trobo super interesant i m’hagrada molt perqué em de dir el que pensem. l’es mans també em van agradar tot i que no trobo la meva(SI ALGÚ LA TROBA AVISEUME).

FINS DEMÀ.

31 01 2016
alex hino (12:41:25) :

Hei, hei, hei,

En primer lloc voldria fer la valoracio del dia de la Pau. Tot i que van passar moltes, però que moltes coses, em va agradar, l’únic que NO em va agradar va ser l’educació física…(d’aquell dia). La cançó va estar vastant bé però el que em va agradar més, va ser padrins i fillols, je, je. En resum, va estar un dia molt divertit.

En segon lloc, voldria dir lo de l’esclavitud infantil. Això no només passa a Equador, sinó que també passa a l’Índia a la China… I a sobre de tot el que treballen, els diners s’els emporten els pares per a ells. A part de que és una bestiessa, no poden ni anar a l’escola ni al parc a jugar.

És totalment injust que facin a treballar a nens per uns euros al dia, i que a un futur els fills d’aquell nen també o tinguin que fer i així en cadena durant tota l’eternitat. Però no només això, sinó que són els pares els que els obliguen a treballar. Dia després de dia i així constantment.

Bueno, aquí deixo la meva opinio i m’en vaig. Xao,xao.

31 01 2016
brais (13:39:39) :

Hola companys i companyes de 6éA

Aquesta setmana ha estat bastant diferent. El treball de les mans de plàstica em va agradar perquè feia molt que no dibuixava la meva mà a un paper. El dossier em va agradar perquè no havia fet un dossier de aquest estil feia molt i em a resultar bastant curiós perquè m’agrada llegir imatges i el dia que vam sortir ha cantar la canso i a llegir les frases, hem va agradar molt perquè feia bastants anys que no fèiem canso de swim.
en general les activitats hem van agradar.

El vídeo esta molt bé fet i ho explica clarament. Jo crec que la explotació infantil es deu a que els paisos on viuen hi ha pobresa els pares no guanyen suficients diners com per alimentar a la seva família i han de obligar a els nens ha treballar per guanyar diners i poder menja.

Axó afecta sobretot a els nens de families pobres i que a un país on esta permesa la explotació infantil i els responsables son aquelles grans empreses que volen tenir treballadors a els quals se’ls hi paga molt poc i treballen molt i les persones ban a treballar perquè es l’única possibilitat de anar a treballar.

Ara ho permetem perquè la gent amb diners es com si governessin el mon.

Adeu

31 01 2016
ferran (17:57:53) :

Hola companys i copanyes.

Aquesta setmana a estat bastant diferent.Em fet el dosier de gandhi,em dibuixat la ma, em preparat el swuing em va agradar vastant fer el dosier de gandhi.

El video esta molt be explicat. Jo crec que la explotasio
infantil es deu a que els pares notenen traball o no li pagan un bon sou,el fills lis obligan a traballar i no van a escolas no jugan no es diverteixen pasan gana etc.

Aixo efecte a moltas families pobres de molts llocs que
pasan molta fam i als nens lis ovligan a travallar a les empreses de marca com nike els nens treballen molt i se lis paga poc.

Adeu a tots i a totes.

31 01 2016
ajay (18:03:24) :

Hola,companys i companyes de 6è.

el video o resumia molt be per a que un nen o entenes.

el vidio duia q mentres nosaltres estem treballant a l’escola a l’escola,jugant amb somriures,tenir proteccio dels pares amb caricies i alimentant-nos be, els altres treballen sense tenint somnis salud equilibrat proteccio de pares caricies…
ells treballen obligats pels pares.
Pasa per qué els pares no troben treball i per tant els obliguen als fills.

durant aquesta setmana a estat ´´LA SETMANA DE LA PAU´´,
perqué em dibuixat la ma posant un signe i escrit paraules de pau
el dossier q explicava alguns detallets de com els trataven … la trobada al patí per cantar el swim de la pau etc…

tot aixo no existiria sino fos per el treball les condicions
pels governs les empreses i societat actual o podrien unir i fer esforç recursos i voluntat per q aixo no passi més mai.

adew! Ajay

31 01 2016
alice 6èA (20:39:39) :

Hola companys i companyes,

Josep ho sento per fero ara, perque no he tingut temps de fero avans.

COMENÇO:

El dia de la pau hem va agradar molt sobretot anar a l’olivera i el dossier hem va agradar molt peró encara no l’hem acabat.

QUE PASSA?:que hi han persones que no tenen diners per viure i hi ha gent que esta riqua i o dona diners i si dones no hes prou i per aixó els nens tenen que treballar.

PER QUÈ PASSA?:Perquè les fabriques acepten que nens de la nostre edat treballin a fabriques.
I perquè la gent compre moltes cosses.

A QUI AFECTA?:Afecten als nens que treballen perquè no aprenen no juguen… i sobretot no guanyes suficients diners per viure perquè tot els diners sels queden els amos.

Bueno hos dic adeu!! fin dilluns

31 01 2016
mariinagd6èA (21:22:44) :

Hola compannoys\companyes:
A mi també m’ha agradat aquesta setmana per el tema de la Pau i les activitats.
He vist el vídeo es molt dur que una familia tingui que sufrir daquesta manera…a mi m’hagradaria que no pases això perquè encara havui dia pasa…ÉS HORRIBLE!
Com diu en el vídeo els nens\es han de ser lliures y han de ser segurs en si maiteixos,que tienguin uns bons estudis y un bon futur i no haber de acabar així.També hem de confurmarnos-en hem el que tenim perqué ells no sho poden permetre.Com he dit avans ÉS HORRIBLE!
NO VULL QUE PASI AIXÒ MAY MÉS!
Yo crec que no pasaria si el govern no ho permetres.
Bueno adèu!
Marina

1 02 2016
nour (17:21:37) :

Hola
El video explica al nens i nenes alimemten, i vam a la escola ,jugan. i altres que mo temen dimes i ende traballar.

1 02 2016
oscar (17:29:28) :

hola nois i noies!!!

el video a sigut una mica fort sobretot la part de quan el xicot estava fen un mur amb la seva edad
aixo m’ha paregut increivlement injust,per que de mentre que el xicot esta fen un muer el caps d’empres estan guanyan molts diners.

Es impresionant yo per lo menys no lo entenc,per que ho fan?no es molt injust?Bueno nomes volia dir
que espero que tot aixo cambi
i que els nois i noies de practiquament la nostra edad estiguin fen aixo,podrian estar jogan

Adeuu!!!

3 02 2016
ELSA DC (17:25:13) :

Hola classe:

El que passa es que a paisos els nens estan obligats a treballar i no tenen dret a tenir relació amb altres nens de la seva edat.

Passa perquè algunes famílies “d’alguns paisos” estan dins de la pobresa i han de agudar a la família per poder mengar i tenir diners per poder mantenir una casa.

Aixó afecta a les poblacions i a moltes famílies”sobretot als/les nens/nenes.

ELSA

Els responsables són els politics que no saben repartir els diners pers totes les poblacions que estan afectades per la pobresa.

Aixó es permet perquè s’interesen més per alguns països que per altres.

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>