El bosc de Poblet

La vall de Castellfollit

Itinerari de l’excursió:

Des de l’aparcament de Poblet agafarem amb cotxe la T-700 i vora el Km 6, on hi ha la creu de Castellfollit, girem a l’esquerra i penetrem per una carretereta a la vall (uns 4 Km) fins a la granja de Castellfollit (del monestir de Poblet), i seguim una mica més, sense arribar a la casa forestal de Castellfollit. Allí deixem els cotxes i comencem la caminada.
Inici (710 m) – Casa forestal Castellfollit (750 m) – Pla dels Esbarzerals (900 m) – Coll d’en Perroi (1057 m) – Coll de la Caldereta (1039 m) Collet Cova Fumada ( 1127 m) Mola d’Estat (1135 m) – Coll Viladecabres ( 1034 m) – Mas d’en Xuflet ( 980 m) – Refugi dels Cogullons (1045 m) – Coll de la Mola (1011 m) – Font del Llop (900 m) – arribada al trencall de la pista on una mica més amunt hem deixat els cotxes (650 m)
Desnivell: aprox. 425 m. Temps estimat: 5 hores 30 minuts, sense comptar aturades.

Característiques:
L’excursió s’inicia una mica abans de la Casa forestal de Castellfollit, i en suau pujada en aproximadament 1 hora arribem al Coll d’en Perroi. En aquest punt estem a dalt de la carena i gaudim d’unes magnífiques vistes al bosc de poblet i la Conca de Barberà. Seguim carenant (Coll de la Caldereta, Coll de la cova Fumada) fins arribar a la Mola d’Estat o Mola dels Quatre Termes, un mirador extraordinari. Continuarem amb poc desnivell fins el Refugi dels
Cogullons on dinarem. Reprendrem la caminada en direcció al Coll de la Mola, i des d’aquí comença una forta baixada pel mateix barranc de l’Argentada, per un camí una mica dificultós i perdedor. Arribarem a la mateixa carretera on hem deixat els cotxes una mica més avall, just on hi ha un parell de grossos i decrèpits castanyers.

La vall del Tillar

Itinerari  amb cotxe: Sortim de La Pobla de Cèrvoles per la LP-7013 en direcció a Vilanova de Prades. Recorreguts uns 10 Km agafem la TV-7004 que ens porta (13 Km) fins a Vilanova de Prades. Des d’allí agafem la T-
700 en direcció a Poblet, i al cap d’uns 6 Km, baixant a mà dreta, hi ha el trencall per entrar al Xalet Forestal del Tillar, on hi deixarem els cotxes. a la carretera T-700 entre els Km 10 i 11, a l’entrada (barrada que porta a la casa forestal del Tillar). Allí deixarem els cotxes i començarà la caminada.
Itinerari de l’excursió: Casa forestal del Tillar (880 m) – Font del Grèvol – Coll del Bosc (1090) – Font de l’Obis – Tossar de la Baltasana (1203 m) – Coves d’en Pere – Font del Mas de pagés (1135 m) – Casa forestal del Tillar (880 m)
Desnivell: aprox. 320 m. Temps estimat: 3:30 hores, sense comptar aturades.
Característiques: Aquesta excursió és una preciosa passejada per una vall molt frondosa, amb canvis de vegetació i paisatge molt espectaculars. Des del Coll del Bosc hi ha una vista magnífica sobre la Conca de Barberà, i el Tossal de la Baltasana és un mirador perfecte de la zona. En zones enlairades hi dominen roures i alzines i a les baixes els teixos i el grèvol. Encara que hi ha en total uns 320 m de desnivell, no té cap dificultat especial.


Bosc de Poblet 20 i 21 de febrer on PhotoPeach

Deixa un comentari