Sortides 2008 – 09

Montsec d’Ares

Montsec d'Ares

Àger – Ermita de Pedra – Mare de Déu de Colobor

19, 20 de gener de 2008

Itinerari de l’excursió: Cal Maciarol (754m)–Font de Pedra (850m)–Ermita de Pedra (1.020m)–cabana i cobert de Gabrieló (1.300m)–Mare de Déu de Colobor (1.090m)–Àger (600m)–Font de Pedra (850m)–Cal Maciarol (754m)

Desnivell: 631m. Temps: 5 hores i 30 minuts, sense comptar aturades

Característiques: Aquesta caminada ens situa al vessant sud de la serra del Montsec d’Ares. Amb inici i final a Cal Maciarol. Passa per dos dels indrets més emblemàtics de la vall: l’ermita de Pedra i el santuari de Colobó. Durant el recorregut podrem veure les serres amb més rellevància de la comarca, situades entre el Montsec i la Baixa Noguera.

Pic d’Eina

Flor  del Pic d'Eina

14 de juny de 2008

Itinerari excursió: Aparcament d’Eina (1.599m)– Pla de la Beguda (2.335m)–Coll de
Núria (2.683m)–Pic d’Eina (2.786). Es torna pel mateix camí.

L’itinerari segueix el camí de Núria i la vall del riu d’Eina. En aquesta reserva natural hi ha una gran riquesa de flora i de fauna. El camí puja primer per dins del bosc i després entre grans blocs de granit fins assolir el gran pla de la Beguda. Des d’allà, el camí s’enlaira amb força fins al coll de Núria i finalment s’arriba facilment al Pic d’Eina.

Figuerola de Meià – Sant Mamet

Sant mamet

18 de gener de 2009

Itinerari de l’excursió:

Figuerola de Meià (760m)–Tossal de Montservó (1.136m)–Sant Mamet (1.391m)–Peralba (740m)

Característiques:

Partint de Figuerola de Meià, pujarem cap al cim de la serra de Sant Mamet. Quan arribem al cim, dinarem –el nostre dinar de motxilla– en el refugi, que ha estat restaurat recentment i equipat amb llar de foc i amb energia solar. Al costat del refugi (que fou la casa de l’ermità) trobem les restes de l’ermita de Sant Mamet. La vista és impressionant. Al nord veurem el Montsec d’Ares i el Montsec de Rúbies separats pel congost de Terradets, a través del qual es divisa el Pirineu. A llevant tenim la Coma de Meià amb Santa María i Vilanova en primer terme. Bona visió de l’Urgell i del Solsonès; també de les serres veïnes de Montclús i del Montroig. Més lluny, les serres de Prades, Montserrat i el Montseny. Al baixar, quan anem a buscar la pista de Santa Maria de Meià a Peralba, passarem pel costat de les restes del castell
d’Orenga (s. XI), bastant malmès actualment.

Serra de Pradell

Serra de Pradell

Duesaigües – Coll de la Teixeta – serra de Pradell – L’Argentera

15 de febrer de 2009

Itinerari de l’excursió:

Duesaigües (268 m)– Hortiells–Coll dels Xiprers–Font del Gatell–Colls del Vicari (610 m)–Coll de la Teixeta (546 m)–Serra de Pradell (773 m)–L’Enderrocada –L’Argentera

Característiques:

Sortirem del camp de futbol de Duesaigües, just a sota del pont de ferrocaril (268 m). Continuem per un camí fàcil, fins als Hortiells i el coll dels Xiprers. Des d’allà passarem per la font del Gatell i voregem el mas de la Xirivia. Enllacem amb el GR-7 que ve de L’Argentera i enfilem fins els colls del Vicari (610m). Des d’aquest punt ens arribarem al coll de la Teixeta (546m). Trobarem un grau per enfilar-nos al cingle i assolir el cim de la serra de Pradell (773m). Caminarem un bon tros per la cinglera fins a l’Enderrocada, indret grandiós que és el pas des de la serra de Pradell a la d’Argentera. Una baixada pronunciada, anomenada La Barrancada, ens portarà de nou al GR-7 que fa  cap a L’Argentera.


Deixa un comentari