Final de trimestre

Hola a tots i totes!

Sabíeu que…

  • La mona més tradicional és la de brioix, de forma arrodonida i coronada amb ous durs.
  • Els pastissers anomenen aquesta massa ‘cristina’ o ‘de rotlle’.
  • Segons explica Joan Amades al Costumari català, la recepta és coneguda des del segle XV i no portava xocolata.
  • La xocolata s’hi va afegir al segle XVI, amb l’arribada del cacau provinent d’Amèrica.
  • Els ous són l’element cabdal de la Pasqua a molts indrets d’Europa perquè formen part d’una simbologia relacionada amb l’arribada de la primavera i amb rituals de fertilitat.

Un cop dit això… no hi ha millor manera d’acomiadar-nos del trimestre que cuinant totes juntes al més pur estil “Mirachef”.

Us desitgem que agafeu moltes forces que, en tornar, mirarem cap al final de curs ple d’il·lusions i noves fites. Bones Vacances!

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *