L’ull de Gnome

Una companya m’ha demanat quin programari lliure existeix per a GNU/linux equivalent a l’ACDSee. Volia un programa que permetés veure les fotografies d’un directori i passar-les com a diapositives, allò que s’acostuma a anomenar un visor d’imatges.

Moltes persones que estan fent la transició a GNU/linux des d’altres sistemes operatius en algun moment acaben plantejant-se aquesta qüestió.

Existeix a la xarxa un lloc web, “Alternatives libres“, el qual informa de quines són les alternatives lliures a les aplicacions propietàries existents. L’objectiu de la pàgina és ajudar als usuaris i usuàries a fer el pas definitiu envers el programari lliure.

“Alternatives libres” és una pàgina oberta a les contribucions dels usuaris i usuàries, les quals poden editar les pàgines afegint enllaços, descripcions, característiques, captures de pantalla, etc.

En aquest lloc web es presenten, a dia d’avui, vuit alternatives per ACDSee: gThumb, GQview, KuickShow, eog, Gwenview, pornview, MyACDSee i f-spot.

De totes elles (cal dir que no les he provat totes) jo m’he quedat amb Eog, també coneguda com Eye of Gnome, en català l’ull de gnome.

Eye és el visualitzador d’imatges oficial per l’escriptori Gnome. Es tracta d’una aplicació dissenyada per fer justament el que s’espera d’ella, visualitzar imatges com a diapositives.

Eye és una aplicació minimalista, però efectiva. Permet efectes bàsics com fer zoom, veure la imatge a pantalla completa, girar-la i controlar fons d’imatge transparent. A més, suporta una bona varietat de formats d’imatge.

Vídeo de demostració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà