Pàgines que ens ofereixen recursos per treballar el relleu, la hidrografia i la climatologia

Les darreres revisions fetes al currículum de Geografia de Batxillerat, han inclós, amb caràcter més que obligatori unitats didàctiques relacionades amb el relleu físic, la hidrografia i la climatologia. Sembla que ha estat el complement ideal per acabar configurant una geografia que no es deixa res al tinter.
Per tant, i per continuar aportant recursos útils al professorat de la matèria, us deixo uns enllaços que estic emprant i que poden donar resposta als dubtes sobre on cercar propostes educatives i material cartogràfic.
En alguns casos es tracta de pàgines en castellà, però les propostes són tan interessants que paga la pena parar una mica l’atenció en elles.

INSTITUTO GEOGRÁFICO NACIONAL
Molta informació d’interés. Materials molt interessants i aplicacions divertides accedint a l’apartat de Cartografia didàctica. Si voleu accedir a cartografia digital sobre la península ibèrica, feu la consulta a l’Atlas Nacional de Espanya. Permet descarregar els mapes gratuïtament.

ATLAS DIDÁCTICO DE AMÈRICA, ESPAÑA Y PORTUGAL
Atles molt atractiu i molt interactiu. Podreu comprovar, clicant en les icones de menú, que podeu accedir a pantalles amb molta informació útil sobre relleu, hidrografia, vegetació, espais naturals protegits, costes, etc.
És una iniciativa de l’INSTITUTO GEOGRÁFICO NACIONAL.

ESPAÑA A TRAVÉS DE LOS MAPAS.
Pàgina amb recursos molt interessants adaptats a ESO i Batxillerat que es proposen des de l’IGN. Està en permanent actualització i es van afegint més activitats. Cada proposta s’acompanya d’informació estadística i cartogràfica.

mgarci25

Quant a mgarci25

Sóc professora d'Ensenyament Secundari de l'especialitat de Geografia i Història a l'Institut Guindàvols de Lleida.
Aquest article ha estat publicat en Geografia descriptiva d'Espanya i Catalunya. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *