El silenci espontani

 

Considerem l’ hora de dinar un àpat important en el qual no es pot anar amb presses.

D’ aquesta manera recuperem i potenciem el fet de seure a taula per menjar ,sense la sobreestimulació de les pantalles, fer-ne una rutina sana i un bon hàbit d´alimentació, convertir aquest fet en un moment de socialització i  de compartir amb els altres .

La imaginació és un gran poder a través del qual creem, construïm, descobrim, experimentem…

Quan us diem que set infants dinen a la vegada…què us imagineu?. Doncs en els videos següents veureu  què i com dinen els vostres fills al menjador de l’ escola bressol. Són videos curts ( el mòbil és un element extern que els crida molt l’ atenció i fa que es distreguin, per tant hem de tenir cura a l’ hora d’ enregistrar-los si volem aconseguir  conductes espontànies ). De totes maneres són suficients per veure diferents dies i moments la pau que s’ hi respira Esperem que us agradin tant com a nosaltres.

 

VIDA PRÀCTICA: PARAR LA TAULA

Després de molts dies sense posar cap article, us mereixeu 9 vídeos que mostren com paren la taula a l’ escola bressol els infants de 2-3 anys.

L ‘ educadora ha mostrat a cada un dels infants un per un com es parava la taula i només  un cop, mentre ells obserbaven. Quan l’ infant reprodueix el que ha vist fer, l’  adult intenta intervenir el menys possible. I ho aconseguim,Podeu veure com els infants estan centrats en la tasca a fer i a penes dirigeixen la mirada cap a l adult per a que li doni consignes .Aquest videos van estar enregistrats els segon o tercer cop que feien la tasca.

Avui per avui tenen totalment normalitzada l’ activitat. Prova superada .

Objectiu final  : Parar la taula, tant se val el temps que utilitzem. Cadascú té el seu ritme

Què treballem ?

  • Motricitat
  • Seqüències : Abans,ara ,després
  • Atenció
  • Concentració
  • Equilibri
  • Control oculomanual
  • Control espacial

ANNA

LA FESTA MAJOR

Com haureu vist els qui heu passat per la llar, tenim un mural tot ple de fotos dels nens i nenes amb amics, familiars o tot sols celebrant, a la seva manera  i com els l’heu fet entendre, la festa major del poble .

Gràcies família, per enviar-nos les fotos.

Us deixem també un video recull amb totes les fotos

 

34,35,284,296.805511

Si no podeu veure el video , també ens trobareu al youtube, al canal LOS VAILETS

APRENDRE ÉS DESCOBRIR. DESCOBRIR ÉS APRENDRE

Al pati tenim unes caixes de plàstic de color lila que donen molt de joc.
Els infants s´hi posen a dins, les arrosseguen amb les motos, hi posen joguines, s´hi posen els nadons per protegir-los del terra, altres  fan  veure que van en cotxe o en tren, també hi salten a sobre, fan una filera i passen d´una a l’ altra…i tot allò que us pugueu imaginar i més.
Aquest curs en una de les caixes hi hem posat unes rodetes.  Aquest matí  hem  deixat la caixa al pati sense dir res ,fins que al cap d’ una estona, no massa, han descobert el nou transport sobre rodes. No tots ho ha vist al principi però, poc a poc s´han anat afegint al joc, alguns.

Els infants són curiosos per naturalesa i tot allò que els oferim com a novetat o cosa desconeguda els desperta les ganes d’observar, explorar i experimentar de manera espontània. Només cal que l’ adult sàpiga mostrar-li els elements necessaris en el moment adequat. De vegades les paraules sobren.

L’ Arlette I L’ Anna han estat les primeres a descobrir la nova joguina. Poc a poc s´hi afegeixen alguns altres en el joc . Cal observar la destresa  que van adquirint  des del primer cop que empenyen la caixa fins als últims videos. Entrar i sortir de la caixa també s’ ha convertit  en un gran exercici d´equilibri.
Us posem fragments de video, de com ha sorgit el joc espontani de la caixa amb rodes. La seqüència dels  videos està ordenada  en el temps.

Demà de ben segur que la resta també descobriran la caixa amb rodes.

33,34,195,207.445816