APRENDRE ÉS DESCOBRIR. DESCOBRIR ÉS APRENDRE

Al pati tenim unes caixes de plàstic de color lila que donen molt de joc.
Els infants s´hi posen a dins, les arrosseguen amb les motos, hi posen joguines, s´hi posen els nadons per protegir-los del terra, altres  fan  veure que van en cotxe o en tren, també hi salten a sobre, fan una filera i passen d´una a l’ altra…i tot allò que us pugueu imaginar i més.
Aquest curs en una de les caixes hi hem posat unes rodetes.  Aquest matí  hem  deixat la caixa al pati sense dir res ,fins que al cap d’ una estona, no massa, han descobert el nou transport sobre rodes. No tots ho ha vist al principi però, poc a poc s´han anat afegint al joc, alguns.

Els infants són curiosos per naturalesa i tot allò que els oferim com a novetat o cosa desconeguda els desperta les ganes d’observar, explorar i experimentar de manera espontània. Només cal que l’ adult sàpiga mostrar-li els elements necessaris en el moment adequat. De vegades les paraules sobren.

L’ Arlette I L’ Anna han estat les primeres a descobrir la nova joguina. Poc a poc s´hi afegeixen alguns altres en el joc . Cal observar la destresa  que van adquirint  des del primer cop que empenyen la caixa fins als últims videos. Entrar i sortir de la caixa també s’ ha convertit  en un gran exercici d´equilibri.
Us posem fragments de video, de com ha sorgit el joc espontani de la caixa amb rodes. La seqüència dels  videos està ordenada  en el temps.

Demà de ben segur que la resta també descobriran la caixa amb rodes.

33,34,195,207.445816

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *