Projectes 10-11

Escola 25 de setembre, Rubí

Els alumnes de sisè del centre 25 de Setembre estem agermanats amb una escola anomenada Kliment Ohrisnski de Bourgas (Bulgària) dins la modalitat e-twinning . El projecte que vam acordar treballar aquest curs es titula “How wonderful is our country”. Entre les dues escoles vam decidir explicar-nos com era la nostra capital. Els alumnes van buscar informació i van establir les categories. Van seleccionar les fotografies i redactar el text de descripció de cada apartat i es va gravar. Els nens de Bulgària han de relacionar l’explicació amb la imatge correcta ( A, B o C).

………………………………………………………………………………………………….

Escola Emili Carles-Tolrà, Castellar del Vallès

Vídeo representació dels “workshops” del projecte PELE 1,2,3… ACTION, que realitzen els alumnes d’I4 i I5. Es tracta de l’obra “Three Billy Goats Gruff”, representada el passat mes de maig.

De THREE BILLY GOATS PR

…………………………………………………………………………………………………

Escola França de Terrassa

Títol : Tea Time in the classroom


A partir d’un diàleg elaborat en el grup de treball d’ anglès de Terrassa, els alumnes en parelles fan una simulació d’ anar a prendre el te. Prèviament havíem explicat que era un costum anglès i en acabar les gravacions vam fer un te (Nestea)  i tots vàren berenar.
Ha estat molt positiva la motivació per veure’s i hem fet una reflexió conjunta de que cal aprendre’s el diàleg per a semblar real ja que els que llegeixen perden espontaneitat.

http://blocs.xtec.cat/frana/

…………………………………………………………………………………………………

Escola Carles Buïgas de Cerdanyola del Vallès

Títol: Wizard School

Després d’haver treballat la història “Wizard School” a la classe, els nens i nenes de tercer han preparat la dramatització de la història. L’alumnat ha estat agrupat per escenes i han donat vida als personatges de la història: Wally, Harriet and Wicked Wizard. Els nens i nenes de la classe també s’han encarregat de buscar un vestuari apropiat i de preparar el decorat.

La experiència ha estat molt positiva ja que els nens han treballat en grup, han millorat la seva expressió oral, han fet teatre i han gaudit molt quan s’han vist a la pantalla.

………………………………………………………………………………………………..

Escola Enric Casassas de Sabadell

Títol : Pancake Story

Els alumnes de 5è de l’escola Enric Casassas han anat a explicar una història als alumnes de 3r. Aquesta activitat s’ha portat a terme com a cloenda del tema treballat sobre la celebració del Dijous Gras (Pancake Day).  A la nostra escola, és freqüent que una classe vagi a una altra a explicar contes, històries, dites, refranys… en anglès, català o castellà relacionats amb les diverses festes que celebrem al llarg del curs.

http://blocs.xtec.cat/teclegemenglish/


………………………………………………………………………………………………

Escola Enric Casassas de Sabadell

Títol : Balloons speak English

A finals de febrer esperàvem l’arribada d’una estudiant Erasmus. Els alumnes de 2n tenien moltes ganes de fer-li preguntes per saber més coses d’ella.  Vam aprofitar aquest aconteixement per revisar les preguntes personals que sabíem i aprendre’n de noves. Per practicar-les vam decidir preparar uns petits diàlegs en parelles o en petit grup.

http://blocs.xtec.cat/teclegemenglish/

………………………………………………………………………………………………

Escola Roser Capdevila de Polinyà

The story: Gerry the Giant is the main resource to encourage students to participate and learn the language related to daily routines. Students choose the character and learn not only the story but also the time, what do they do everyday during the week, songs, games …. They have fun practising all the vocabulary in a communicative way.

As regards the organization, students practice in peer, in small groups and all together in class. I consider that language was meaninfull, there was variety of vocabulary, they reproduce the language many times till learned it. Student’s conversation was understood and what is important is that they work with effort and enthusiasm.

http://blocs.xtec.cat/englishrosercapdevila/2011/04/27/gerry-the-giants-story/

………………………………………………………………………………………………

Escola Abat Marcet de Terrassa

Us presentem un petit recull de diàlegs dels alumnes de segon de cicle inicial.
Han après una estructura nova i nou vocabulari  que els permet vivenciar la llengua anglesa com a eina de comunicació. El treball per parelles els permet alhora fer de models lingüístics i ajudar-se per a què el diàleg tingui fluïdesa. Els nens i nenes han viscut la grabació amb molt d’interès i s’han adonat que realment parlen en anglès !

………………………………………………………………………………………………

Escola Can Cladellas, Palau Solità i Plegamans.

Aprofitant el tema de la roba i lligat amb diferents activitats orals relacionades amb aquest tema, vam pensar que era una idea engrescadora simular un “Catwalk” amb els alumnes de 6è. En una sessió de PELE primer vam fer la desfilada en viu, on un alumne passejava, un altre descrivia el que duia i els altres s’ho miraven. Quan arribaven al final de la passarel·la, els hi vam fer una foto.

Després, aprofitant la foto del Catwalk, van haver d’escriure la descripció d’un company o companya i finalment la vam grabar. En aquesta descripció els alumnes van afegir un error, per aprofitar aquest  material audiovisual com a activitat per un altre curs.

https://sites.google.com/a/xtec.cat/escolacancladellas/pla-experimental-de-llenguees-estrangeres

Deixa un comentari