EL JARDÍ A LA LLAR

El jardí a la llar és un espai tan educatiu com els espais interiors; ofereix als infants descobertes diferents. És el marc idoni per superar reptes psicomotrius, conquerir habilitats, aprendre sobre el risc, vèncer obstacles, posar en joc les seves capacitats, enfilar-se, fer equilibris, saltar, córrer, fer rodar, jugar en els espais amb els elements naturals: actuar sobre els objectes vius i els inerts; realitzar projectes propis del joc d’infants sense la intervenció de la persona adulta, transformar, observar i experimentar… És un espai de vida, de múltiples relacions i descobertes sensorials.

Les cabanyes conviden a un joc imaginatiu, simbòlic i de relació.

És molt gratificant veure créixer una planta, després d’haver estat tenint-ne cura.

Els infants aprenen a adquirir responsabilitats i reforcen la seva autoestima.

Un espai màgic per amagar-se, observar, aparèixer, desaparèixer sense ser descobert, amagar-se de les mirades dels altres.

Les criatures tenen l’oportunitat d’experimentar amb les seves possibilitats d’exercici i moviment. Això els permet realitzar importants aprenentatges explorant els seus límits davant els riscos.

Les estratègies dels infants per provar i experimentar són prou riques si l’espai i els materials de què disposen els permeten experimentar, jugar i aprendre.

A més, jugar a l’exterior ajuda als infants a millorar les habilitats socials, ja que estan en contacte amb els seus iguals i han d’aprendre a relacionar-se, a compartir, a negociar… En aquest sentit, jugar amb altres criatures implica la necessitat de desenvolupar les habilitats de lideratge i cooperació, ells i elles aprenen a dirigir però també a cedir, cosa que serà molt valuosa per al futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *