La segona oportunitat de les coses

“Reutilitzem , pensem, inventem i creem”

No és cap secret la popularitat que han anat agafant les tres R en els últims anys, reduir, reutilitzar i reciclar. Acompanyat d’un nou pensament molt encertat que és que el millor residu és el que no es genera.

Des de les llars d’infants de Barberà som conscients de la importància que té l’adquisició de les tres R des de ben petits per créixer fomentant hàbits de cura del nostre planeta i sostenibilitat en benefici a tothom i per això els mostrem algunes accions com el reciclant del plàstic, del paper, la reutilització de materials per elaborar d’altres d’ús educatius, etc.

 Projecte de reciclatce treneco de la llar la Baldufa

Si parlem amb els nostres pares, mares i/o avis/iès segur que saben de que es tracta ja que són hàbits que van créixer amb tots ells/es: portar la bossa del pa, portar cabàs o carro de la compra, retornar envasos, reutilitzar les oueres fins que aquestes es trenquessin… Són pràctiques que ja feien els nostres antecessors i que ara, amb la conscienciació sobre la cura del medi ambient i la sostenibilitat, hi ha una nova generació que ho vol recuperar i inculcar als més petits/es de la casa.

Una bona manera de començar a inculcar aquests hàbits és reutilitzar els residus que ja hem generat d’una manera enginyosa, divertida i plena de creativitat.

La creativitat és imprescindible per pensar millor i, si a més a més fem servir aquesta creativitat per fer manualitats amb materials reutilitzats, començarem a inculcar una de les tres R als més petites/es.

El fet de fer manualitats amb aquests materials els aportarà diferents valors i i habilitats com:

  • Aprendre el valor d’aprofitar diferents elements i generar menys residus.

  • La satisfacció de produir diferents objectes amb les seves pròpies mans.

  • Desenvolupar la creativitat i la imaginació. Dos habilitats que els seran molt útils en la vida adulta.

  • Afavorir la concentració, la paciència i la constància per poder acabar un projecte en concret.

  • Treballar habilitats motrius com posar la pega que cal, retallar, pintar… Això fa que millorin les seves habilitats motrius.

  • Autogestionar la frustració i la resolució de problemes ja que no sempre surten les coses com les hem imaginat i plantejat i això fa plantejar-se nous reptes i alternatives de millora.

  • Inventar, crear i pensar per tal de resoldre qualsevol dificultat i/o obstacle.

A continuació us deixem un parell de vídeos amb algunes propostes amb les que segur que passeu una bona estona intentant i creant amb els vostres fills/lles.

La part creativa del reciclatge

Creem materials

Què ens dieu? us animeu a reutilitzar el residus generats per fer joguines , escultures o material decoratiu?

Animeu-vos i compartiu amb nosaltres les vostres idees!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *