La màgia que té la màgia

Què té la màgia que ens agrada a tothom? Que és allò que sembla impossible que ens enganxa i atrau tant a grans i a petits/es?

Les persones adultes sabem que allò que estem veient no pot ser real però, encara així, ens meravella igual. Hi ha vegades en les quals simplement ens ho creiem mentre que d’altres mirem molt atentament per intentar trobar on és el truc o l’engany. Tanmateix, als infants no només els hi encanta sinó que, a més a més, creuen amb fermesa allò que veuen perquè encara no tenen adquirida la diferenciació entre la realitat i la ficció. Els més petits no busquen explicacions més enllà, simplement es deixen portar i gaudeixen de la màgia al 100%. I, a la vegada, fan que les persones adultes gaudim de la seva innocència i el plaer de somiar, característiques innates en les primeres edats de la nostra vida les quals, a mesura que creixem, anem perdent.

No és casualitat que triomfin series i/o pel·lícules relacionades amb aquest tema. Cada generació ha tingut la seva dosi de màgia sigui amb Sabrina, Mary Poppins o Harry Potter, entre d’altres.

Però, a part de meravella’ns, serveix per quelcom més la màgia? La resposta és sí! Especialment quan són els mateixos infants els que es transformen en mags i magues.

És possible que quan un nen o una nena faci màgia, la seva intenció sigui fer-la per passar-s’ho bé i per veure la cara que se li queda al “seu públic” en veure com l’ha realitzat. Però, en realitat, darrere de la màgia, hi ha molt més.

Quan fem màgia, entre altres coses, s’estimula:

– La creativitat: per fer el truc, per dur-lo a la pràctica, per imaginar situacions, escenaris i, fins i tot, per inventar-se nous trucs.

– L’enginy: Els mags i les magues no deixen mai de pensar en noves il·lusions i maneres de fer. Mentre que alguns trucs són ben senzill, d’altres són molt elaborats i necessiten molts recursos i el fet de pensar i repensar estimula l’enginy i la rapidesa mental.

– La millora l’autoestima: la màgia té la capacitat de deixar bocabadats a aquelles persones que la miren, i posa a qui la fa al centre. Un nen o una nena que faci màgia, segur que genera admiració perquè mentre dura “l’espectacle”, és ell o ella qui lidera la situació i això genera una autoestima molt positiva en els petits i petites.

-La millora la comunicació: desenvolupar i explicar un truc mentre s’acapara l’atenció no és fàcil. S’ha d’estar segur/a que la gent entén el que es diu i segueixen les teves explicacions. És per això que aquestes han de ser clares i s’ha de posar en pràctica i desenvolupar els mecanismes de comunicació i expressió (llenguatge, llenguatge corporal, capacitat de comprensió, de reflexió, de comunicació…). Com més es practiqui, millor.

– El desenvolupament de l’autocrítica i la gestió de la frustració: rarament els trucs surtin bé a la primera. Fins i tot, els millors mags i les millors magues fan errades! Quan un truc no surt com es vol, el millor que es pot fer és fixar-se en l’error, reflexionar com millorar i seguir practicant sense perdre les ganes a la vegada que es lluita contra els sentiments negatius com la frustració dels quals no es genera res positiu. La pràctica de l’autocrítica ajudarà a millorar i a guanyar en la capacitat de superació d’obstacles.

– La sociabilitat: encara que els trucs s’acostumen a assajar en solitari, l’objectiu d’aquests és mostrar-los als altres, ja siguin amics i amigues, a la família, etc. És per aquesta raó que la màgia també afavoreix la sociabilitat.

– La millora de la motricitat: hi ha molts trucs, amb cartes, monedes, etc que

requereixen molta habilitat motriu per fer-los i perquè semblin senzills, s’han de practicar molt. La pràctica una vegada i una altra d’aquest, ajudarà a millorar la motricitat fina especialment de les mans i dits.

– I, per últim i no menys important, la potencialitat de diferents valors com: la constància, l’esforç, l’empatia i la paciència entre molts d’altres els quals no només aporten coneixements per la vida sinó que ajuden i contribueixen en la construcció de la personalitat dels infants.

A continuació us hem preparat uns trucs que segur que us engrescaran:

Fem una mica de màgia

Què ens dieu? Us apunteu a fer una mica de màgia amb nosaltres?

Animeu-vos i comenteu-nos que us ha semblat aquest article!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *