“Panera dels tresors, joc heurístic i peces soltes”

Aquest material va destinat als infants més petits, els proporciona la base de tots els aprenentatges que vindran més endavant.

Mostra de diferents material

La panera dels tresors

La panera dels tresors

S’inicia des del moment que l’infant és capaç de mantenir-se assegut. Es tracta d’un joc d’exploració a partir dels sentits, els permet interioritzar les qualitats de cada material: pes, textura, temperatura, gust, color…

Podeu buscar per casa diferents objectes per fer la vostra panera: com llimones, mandarines, rotlles de paper higiènic, caixetes de fusta i de metall, moneders, cremalleres, cintes de colors, culleres de fusta i de metall, ous de fusta de cosir, claus, clauers, anelles, pilotes de llana, raspall de dents, pots petits de vidre, mirallets.

Joc heurístic, mostra de material inespecífic

El joc heurístic va dirigit a infants a partir de l’any aproximadament. Es tracta d’un joc per explorar objectes i combinar-los lliurement. Ha de permetre omplir i buidar, que passin a través de (tubs, coladors i embuts) i altres combinacions.

Busqueu per casa pots de diferents mides que facin de recipients contenidors de diferents objectes com pinces d’estendre la roba, rul·los de perruqueria, anelles de cortina, trossos de tela, cordons de diferents colors, pompons de llana, petites ampolles, cons de cartró… Diferents objectes que trobeu i que siguin combinables entre ells.

Jocs de peces soltes adaptat al menjador de casa

Peces soltes

En la línia de la panera dels tresors i del joc heurístic evolutivament per a infants més grans trobem les “PECES SOLTES” (d’aquí pot sorgir un MINIMÓN creat amb el que tingueu per casa) que són materials de joc no estructurat (materials, coses, objectes, utensilis, eines, ingredients…) que tenen en comú una cosa: sense ser RES poden ser TOT. L’únic límit és la imaginació de qui les fa servir.

Us animeu a provar alguna d’aquestes propostes???

Comenteu-nos que us han semblat! Fins dimecres famílies!

Podeu consultar les propostes que us anem fent a http://www.bdv.cat/llarsinfantsbdvacasa

o als apartats LlarsInfantsBDVacasa dels blocs de les Llars d’Infants Públiques Municipals de Barberà del Vallès

Llars d’Infants Públiques Municipals de Barberà del Vallès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *