“La màgia dels contes: Un bé molt apreciat a l’entorn educatiu”

La primera funció dels contes és gaudir de les històries, els personatges, la màgia, l’efecte sorpresa… és un dels recursos més rics per treballar amb els nens i les nenes!!!

Aquest és un bon moment per compartir una estoneta amb la vostra criatura per mirar un conte, explicar una petita història o inventar-la a partir d’algún personatge o alguna vivència o creant un escenari diferent, com en aquest conte:

Al mercat hi ha un munt de varietats de contes:

Contes sensorials: mirar, tocar, escoltar, petites sorpreses…

Contes d’imatges

Contes d’imatges amb un text petit

Contes de la vida quotidiana

Contes de les emocions

Contes de la cultura popular

Contes amb personatges màgics…

Probablement a casa en teniu alguns d’ells,   valoreu-los com un tresor

A través dels contes transmetem un munt de valors, i ajudem als nens i les nenes a adquirir un munt d’habilitats com la capacitat d’escoltar, de parar atenció, de desenvolupar la imaginació i la creativitat…

Compartint històries divertides donem recursos per a la gestió de les emocions: la ràbia, la por, la tristor, la alegria… tant a flor de pell en aquestes edats!!!!

Amb els contes també oferim uns models amb els quals els infants s’identifiquen, per això és important oferir contes o explicar històries on els models siguin d’igualtat i coeducatius, on els nens i les nenes sentin que tenen les mateixes capacitats i les mateixes oportunitats!!!!

Busqueu el moment, per enfonsar-vos durant una estona en aquest món màgic, compartint amb les vostres criatures mil aventures maravelloses, despertant d’aquesta manera, l’interès per la lectura i fomentant l’hàbit perquè siguin futurs lectors i lectores!!!!

Una petita mostra feta per educadores de les llars:

Expliqueu contes amb imatges, amb titelles, amb peluixos, contes a partir d’alguna cançoneta… No deixeu d’ imaginar històries precioses i divertides que necessitem ara més que mai!!!! I gaudiu de la companyia dels vostres fills i filles!!!

Alguns més:

El peix Irisat

I recordeu, que als infants d’aquestes edats els hi encanta escoltar mil vegades el mateix conte, conèixer la història i poder preveure que passarà, els dóna seguretat i alhora l’oportunitat de participar de manera activa.

I no perdeu de vista que és un recurs que contribueix al desenvolupament del llenguatge, ampliar el vocabulari i començar a fer petites construccions gramàticals.

Us adjuntem un conte escrit i il·lustrat per dues educadores:

Un poble silenciós

Us animeu a gaudir de la màgia dels contes??? Comenteu-nos que us han semblat! Fins dimecres famílies!

 Podeu consultar les propostes que us anem fent a http://www.bdv.cat/llarsinfantsbdvacasa o als apartats LlarsInfantsBDVacasa dels blocs de les Llars d’Infants Públiques Municipals de Barberà del Vallès

Llars d’Infants Públiques Municipals de Barberà del Vallès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *