“La diada… una oportunitat educativa”

La Diada de Sant Jordi se celebra el dia 23 d’abril i representa un dia molt empoderat culturalment a la nostra ciutat.

Un dia màgic que té com a protagonista, el llibre adreçat a totes les edats, tant a infants com a persones adultes, així com la flor en aquest cas la rosa.

Des de les llars d’infants apostem per tractar aquest tema d’una manera especial on el fil conductor és el llibre, amb els seus relats, i la rosa.

Amb el llibre………….

Aquest dia, a través de l’explicació del Conte de Sant Jordi, convidem a l’infant a endinsar-se, a escoltar, a imaginar, a encoratjar-se, a viure, a somiar…. la història de la Llegenda, on tant la princesa com el Sant Jordi són persones fortes, amables i valentes.

Paral·lelament, incorporem altres contes relacionats amb aquesta temàtica que integren altres punts de vista, amb l’objectiu principal de trencar amb els estereotips, ampliar la nostra mirada coeducadora i fer palès la diversitat que ens trobem en aquest món on vivim, a la qual s’ha de respectar, cuidar i enriquir amb la nostra aportació.

 Aquests contes poden ser “La Llegenda de Santa Jordina”, “El drac, Sant Jordi, la princesa i la rosa”… i molts més que tenim en el mercat.

Alhora, apostem per introduir   l’essència de les Dites relacionades amb la Diada que representen un gran ART del llenguatge i, alhora, fomentem la construcció de la memòria.

 Aquí en teniu dos exemples:

 Sant Jordi arribat
surt la cuca del forat.

Si Sant Jordi no ha passat,
l’hivern encara no s’ha acabat

 

Us adjuntem algunes propostes relacionades amb la Diada i realitzades per les nostres educadores:

També adjuntem un enllaç molt interessant relacionat amb el dia de la Diada.

La Rosa…

A la llar potenciem espais de naturalesa per tal que les criatures puguin observar l’entorn, vincular-se amb aquest i fomentar l’interès i moments d’atenció i gaudi.

 Per aquesta qüestió i, aprofitant la Diada, incorporem la rosa com a pretext educatiu, perquè els infants puguin gaudir de propostes vivencials i manipulatives.

 Per això, una vegada, els pètals de Rosa ja s’han assecat, els podem utilitzar com una eina més per convidar a diferents propostes als infants, on fomentarem la seva curiositat que els impulsa a tocar i remenar, aprenent amb la pròpia acció.

 Manipulació amb els pètals de rosa tot pintant

Fer massatges amb els pètals de rosa cap a nosaltres mateixes i cap a l’altra persona

La Diada, una oportunitat d’aprenentatge on l’infant empodera la seva mirada!!!!

*Aprofitem a informar-vos d’una iniciativa popular, donat que per la Diada, encara viurem en el confinament. Aquesta dolça proposta és omplir els balcons o finestres de casa nostra, amb roses fetes amb qualsevol material.

Des de naturals, a les de feltre, de cartró, pintades, de roba o de plàstic. Seria una manera de posar tonalitat i alegria a aquesta primavera i viure la Diada d’una manera diferent, des del nostre cor!!!!

Us animeu a gaudir de la màgia del dia de la Diada??? Comenteu-nos que us han semblat! Fins divendres famílies!

 Podeu consultar les propostes que us anem fent a http://www.bdv.cat/llarsinfantsbdvacasa o als apartats LlarsInfantsBDVacasa dels blocs de les Llars d’Infants Públiques Municipals de Barberà del Vallès

Llars d’Infants Públiques Municipals de Barberà del Vallès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *