“El massatge infantil: un món de tacte i carícies”

Aquesta proposta va destinada tant als petits i petites com als més grans de la casa. Els massatges tenen molts beneficis saludables, tant físics com psicològics i són molt recomanables en totes les edats sobretot en aquesta primera etapa d’educació infantil.

El massatge infantil troba els seus orígens a la cultura oriental. Es tracta d’un moment de calma, tranquil·litat, de confiança mútua, de donar i rebre, d’establir connexions, d’enfortir vincles…

La pell és el primer llenguatge i el primer mitjà que tenen els nadons en néixer per començar a entendre el món, per crear els primers vincles d’aferrament, per identificar el seu propi cos i per començar adonar-se de la seva pròpia persona.

Així doncs, el cos de l’infant esdevé un primer medi d’expressió i de comprensió i, per tant, a través de l’estimulació cutània i dels massatges, podreu incidir directament en la comunicació amb els vostres infants. Es tracta de comunicar sense paraules, de pell a pell, creant un vincle únic acompanyat de mirades, somriures, un to de veu suau…

A través del massatge i les carícies no només podreu passar una bona estona plena de sensacions agradables sinó que, a la vegada, estareu afavorint el desenvolupament emocional i biològic dels vostres infants, enfortireu els vincles i connexions amb ells i elles i passareu una estona on regnarà la calma, la relaxació i l’eliminació de l’estrès i el benestar.

Per realitzar aquesta proposta és important que es busqui el moment més òptim i es creï un espai acollidor on hi hagi molta tranquil·litat i calma. Podeu fer una tovallola sobre el llit o sobre una superfície plana com el terra per limitar l’espai en un espai contingut i també podeu crear un ambient relaxant posant una música de fons (música de meditació, ZEN…), baixar o tancar les llums i posar una il·luminació tènue/ càlida o espelmes i, opcionalment també, reforçar l’ambient acompanyant-lo d’oloroterapia amb encens o olis d’olors suaus.

Un cop tingueu l’espai adequat, és moment de passar a l’acció.

Massatge amb crema corporal.

Amb els més petits podeu gaudir fent-los massatges directes a la pell. Feu servir olis naturals i si no en tenim, crema del cos.

Diferents objectes per fer massatges.

 

Combinació d’objectes per fer massatges relaxants.

Si els infants estan receptius, i sobretot amb els que són més grans, podeu combinar els massatges de mans amb massatges a partir de materials que afavoreixen l’estimulació de la pell i la relaxació com ara plomes, pilotes petites, cotó, teles, pinzells…..

Rodet de massatges.

Podem començar pels peus i les cames i anar pujant per l’esquena i els braços, seguit de l’abdomen i la cara, sempre efectuant moviments suaus i rítmics de dins a fora del cos.

Massatge amb una ploma.

Massatge amb una pilota.

I, fins i tot, podeu fer servir objectes de joc com pilotes o cotxes amb els quals es pot combinar el joc i el massatge dibuixant-los sobre la pell carreteres (amb ceres, llapis d’ulls, pintallavis…) i resseguir-los amb les pilotes, els cotxets, etc. També podeu animar-vos a fer que els vostres fills o filles us els dibuixin a vosaltres i us facin els massatges. De ben segur que passareu una estona ben entretinguts i entretingudes!

Us animeu a provar? Fem massatges?? Comenteu-nos que us han semblat! Fins divendres famílies!

 Podeu consultar les propostes que us anem fent a http://www.bdv.cat/llarsinfantsbdvacasa

o als apartats LlarsInfantsBDVacasa dels blocs de les Llars d’Infants Públiques Municipals de Barberà del Vallès

Llars d’Infants Públiques Municipals de Barberà del Vallès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *