Compartir un llibre és com desembolicar un regal…….
Quan tenim a les nostres mans un llibre és com desembolicar un regal… no se sap el que hi ha a dintre fins que està obert…..
El llibre és un material amb infinites descobertes, representant un bon comunicador per qui l´està gaudint. Sovint aquest recurs joiós ens convida a reprendre i fluir els nostres sentits a l´hora de llegir-ho o mirar-ho, ja que els utilitzem tots de manera innata.
Aquest exquisit comunicador ens desprèn una gran diversitat d´experiències positives per la nostra persona: ens fomenta el valor estètic i literari, ens incentiva a crear hipòtesis, a refusar-les, a compartir-les, a mantenir una mirada atenta, viva, desperta, amb calma i gaudir… En definitiva, ens assegurar una experiència positiva pel nostre saber, plena de paraules i silencis.
“Més sovint del que ens pensem, veure equival a saber”
(Duran T. 2010)
Per tot això, triar un llibre suposa molts detalls que van més enllà del triar, esdevenen moltes preguntes que ens fan suggerir… com el volem, quin missatge ens estar oferint, com són aquestes imatges, en quin moment el compartim plegades… Mereixent dedicar temps per un bon llibre, dedicat temps per un bon plaer!!!
“Un bon llibre no és aquell que pensa per tu, sinó aquell que et fa pensar”
(James McCosh)
Donat la importància que des de la nostra llar donem als contes i als beneficis que aporten des de la primera infància; vam voler organitzar una visita molt especial, una d’aquestes visites que ens fa aturar-nos i somiar.
Els contes es poden explicar de moltes maneres; es poden llegir literalment, es poden inventar segons la interacció dels infants, o fins i tot es poden cantar, però perquè aquest moment sigui màgic, ho has de fer amb sentiment i per això la Maria José, pensem que és la persona indicada per fer-ho. Ens va portar un trosset de la Biblioteca Esteve Paluzie a la nostra escola i va convertir l’estança en un petit escenari on, mitjançant la seva veu ens va fer gaudir d’una estona molt enriquidora en tots els sentits.
A mida que passa les pàgines, la seva veu cautiva l’atenció de totes i tots, provocants somriures i mirades d’il.lusió.
Son aquelles experiències que et queden a la retina, creant records que es converteixen en regals de la vida, aquell regal que desembolicàvem al principi d’aquest text i que pot ser no volem acabar mai de treure el paper.
Volem agrair a la Maria José el fet de poder acostar-nos un trosset de la Biblioteca a la nostra llar, d’explicar-nos els contes amb tanta tendresa, i d’ajudar-nos, per un moment, a viatjar sense necessitar res més que la il.lusió.