L’ampolla amb confeti mig buida o mig plena?

La setmana passada, l’aula multisensorial es va omplir de colors i xerinola. Els infants van experimentar amb tot el que tenien al seu abast i, com sempre, ens van meravellar amb els seus aprenentatges.

Unes ampolles buides i confeti amb serpentines; aquesta era la proposta que hi havia disposada a la taula d’experimentació. Els infants, immersos en el seu món de descobriment, es van formular preguntes molt interessants:

  • Puc agafar tot el confeti de la taula amb les dues mans?

  • Quants confetis hi cabran a dins de l’ampolla?

  • I les serpentines, les puc fer encabir a dins l’ampolla?

  • I si intento posar-hi el tap, què passarà?

Els infants, a través del seu joc i la seva curiositat innata, es plantegen tot de preguntes que els porta a superar reptes per trobar respostes i poder aprendre de tot el que els envolta. Realment, és meravellós.

 Només cal observar-los i preguntar-se: Ara, quin nou repte és el que vindrà?

 

 

 

Espectadors i espectadores d’un concert màgic

Les festes nadalenques i l’ambient festiu ja va tenyint carrers, cases i escoles. La màgia i els moments de trobada van envaint cada racó i a la llar van passant coses molt boniques.

El passat dimarts dia 12 de desembre vam tenir una visita molt especial a la llar: les dones de la coral units pel cant, una agrupació de gent gran del poble amb moltes ganes de participar i passar-s’ho bé.

Amb una energia i unes ganes de compartir extraordinàries, les cantaires van entrar a la llar preparades per oferir un concert de cançons nadalenques per a tots els nostres infants.

Acompanyades per un piano i sota la direcció de la seva referent, ens van cantar un grapat de nadales, algunes que ja coneixem i d’altres que no. Els infants van gaudir moltíssim i amb una dansa o una picada de mans ens anaven comunicant el seu entusiasme.

Aquests moments d’intercanvi i de vivències són extraordinaris perquè vivim moments que mai són el que ens havíem imaginat, un matí bonic i tendre.

Perquè l’energia de la gent gran té la mateixa força que la dels més petits, una energia que ens omple d’alegria i esperança, una alegria compartida entre un començament i un principi de final.

Molt bones festes a totes i tots!

El descobriment d’un nou món

Tot comença a posar-se a lloc, tots ens comencem a situar i l’ordre de les coses agafa importància. Les famílies entreu a la llar reconeixent el lloc de cada cosa i el pas dels dies comença a fer-nos sentir còmodes i a relaxar-nos. Els infants entren a la llar amb un somriure tímid però sabent què passarà i qui es trobaran.

El procés de familiarització va donant els seus fruits i la vida a la llar agafa una quotidianitat esperada. Els infants comencen a descobrir un nou món ple de reptes que els engresca i els motiva.

Sabem que han estat unes setmanes intenses, potser més complicades de viure i, en algun moment, hem pogut tenir sentiments contradictoris. Mica en mica anem deixant-nos anar i sentint-nos que aquest nou món que hem conegut, aquesta casa sense habitar és nostre i volem sentir-la així. Tenim tot un curs per conèixer-nos i aprendre plegats i totes i tots estem esperant viure’l i gaudir-lo junts.

Comencem?

Una casa buida apunt per ser habitada. Comencem curs 2023 – 2024

L’estiu ja va acabant les seves últimes reserves i el setembre es converteix, com és habitual, en un mes de principis i finals.

Comencem un curs amb retrobaments i noves coneixences que aniran omplint la llar de de nous habitants i noves experiències.

Comencem amb ganes que la llar sigui la vostra segona casa i a dins hi visquem moments meravellosos.

Potser les llàgrimes i l’enyorança ens faran el camí una mica més frondós però ens ajudarà a agafar seguretat i confiança.

Famílies, la llar Rodona us espera cada dia amb moltes ganes per ser habitada.

Comencem un nou curs, benvingudes!

Els comiats que obren camí a l’estiu. Fins aviat, famílies!

La calor fa setmanes que ha arribat i l’olor a estiu ja la tenim tots i totes impregnada. Els dies més llargs, les remullades a la platja o a la piscina, les migdiades llargues i gustoses, els primers gelats, les passejades al vespre, els primers viatges i les primeres vegades de tantes coses….L’estiu és una època preciosa de l’any però també ens anuncia que el curs escolar acaba i que el setembre tot serà diferent.

Aquest curs, a la llar hem compartit moments que ens els aportem totes i tots a la motxilla dels records i dels aprenentatges. Un curs intens on hem crescut endinsant-nos, a través de les propostes i dels espais de la llar, en noves descobertes. Les relacions i els vincles entre els infants han anat evolucionant, aprenent, des de la tendresa i la curiositat, què vol dir tenir companys i companyes que comparteixen amb mi el joc i un tros de camí de vida.

Volem tenir un record especial per tots aquells infants que acaben la seva etapa a la llar i que en comencen una de nova a l’escola dels grans….estem convençudes que serà una etapa preciosa i que el record de la llar el portaran sempre al cor com nosaltres a ells i elles.

Us desitgem que passeu un estiu fantàstic, ple de moments en família de diversió i descans!

Ens retrobem al setembre, amb energia i les piles ben carregades.

Una abraçada ben gran, famílies!

Un planeta dins l’escola

A la llar tenim un planeta.

Un planeta amb els seus paisatges i els seus habitants.

Un planeta amb les seves normes i els seus horaris.

Un planeta amb les seves pròpies estacions i el seu propi clima.

Un planeta amb la seva llum i les seves ombres.

Un planeta amb els seus sons i els seus silencis.

Aquest planeta es fa dir espai de trobada multisensorial i els infants el visiten sovint, coneixent-lo i redescobrint-lo a cada visita a través de tot allò que l’habita. Un espai on t’hi quedaries a viure ja que la seva màgia t’embolcalla, la seves llums t’atrapen i el seus sons et conviden a quedar-t’hi.

És un planeta que cal viure’l, per això, us convidem a entrar-hi quan vulgueu i fer una immersió al planeta que viu dins l’escola.

 

 

La vida secreta d’una disfressa a l’estança

Arriben els volts de febrer i a l’estança hi entren tota mena de disfresses, complements, andròmines i sabates d’allò més diverses i imaginatives. Peces de roba que han viscut en diferents armaris, ulleres de sol gastades pel sol encegador de juliol, sabates amb la sola gastada de ballar i saltar però que encara brillen només posar-te-les. Vestits de mil colors, faldilles que volen amb el vent i corones que dibuixen un somriure a qualsevol que se les posi.

Els infants, amb la seva curiositat innata i les seves ganes de crear un joc  provocador i trencador, llegeixen a la perfecció totes aquestes vides que han tingut les disfresses i creen, amb tendresa i simplicitat, unes vides noves. Vides que s’entrellacen i que acaben formant històries compartides amb els companys i companyes plenes de grans experiències vitals. En definitiva, de grans aprenentatges.

Perquè el Carnaval, al final, és l’espurna d’una historia molt més gran, una excusa per poder crear noves vides a les nostres disfresses. A més, el més màgic de tot és que  els infants, a través del seu joc, es faran moltes preguntes, s’observaran al mirall i triaran qui volen ser, una dolça llibertat.

 

Descobrim la maleta de contes de la biblioteca

A les llars de Barberà tenim una maleta màgica que ens va visitant i està plena de contes i lectures plenes d’històries boniques i significatives.

Gràcies a la Biblioteca Esteve Paluzie i a la seva maleta, la llar es converteix, per uns moments, en una extensió de l’espai municipal. Els infants, amb sorpresa i emoció, van descobrint totes les lectures i amb cura i tendresa obren els contes conjuntament.

Moments que no només són de descoberta, sinó també d’interacció i comunicació entre els infants, moments relaxats compartits que es converteixen en els primers passos del camí literari. Un món literari que, com molts d’altres, a la llar comencem a crear plegats.

La màgia nadalenca….

Benvolgudes famílies,

La màgia del Nadal omple els carrers de llums i somriures. El fred ens convida a seure amb les persones estimades. Els sopars en família ens porten els records de quan érem infants….

Les festes de Nadal han estat sinònim d´unió i des de la llar hem volgut continuar teixint aquesta connexió, convidant als avis i les àvies del Cant Coral del Casal de Gent Gran de Barberà del Vallès per brindar-nos amb moments musicals, amb l´apreciació del seu director Emilio.

Ha estat una experiència inolvidable, posant llum al fil conductor que uneix la innocència de la infància amb la saviesa de la gent gran!!!!

De ben segur que repetirem aquests espais!!!

Bones Festes de part de tot l´Equip Educatiu!!!!!!

Ens tornem a trobar el dia 9 de Gener!!!!

 

 

La Família, una peça clau a la Llar

Els dies passen i l’ambient canvia… la por, la preocupació, el què faran… Comença a disminuir.

Es canvien els plors pels primer somriures de complicitat, s’intercanvien les primeres converses i es respira un aire de calma.

Pot ser, mai ens havíem imaginat com serien aquests primer dies on deixem per primera vegada a la llar al nostre millor tresor. Segurament havíem escoltat molts cops anècdotes d’altres famílies explicant les seves experiències, però encara no ho havíem viscut a la pròpia pell.

Arribat el moment de donar-vos les gràcies, ja que el vostre paper ha estat essencial per transmetre aquesta calma tan necessària.

Sou una peça clau en tota aquesta aventura, i és per això, que volem que ens continueu acompanyant durant tot aquest curs, en totes les noves vivències que estan encara per arribar.

Respireu, gaudiu cada instant d’aquesta etapa i reserveu un lloc al vostre cor, perquè de ben segur vindran moments tan bonics que es quedaran amb vosaltres per sempre.

Equip Educatiu Llar d’infants Pública Municipal La Rodona