Opinions sobre literatura

En aquesta pàgina recollirem comentaris i opinions de gent coneguda sobre alguna obra concreta de la literatura universal. Començarem pels clàssics grecs i llatins. Qui s’anima?

Jordi Boixaderas (actor):

jordi boixaderes

"El sentit comú de Sèneca és sentit comú avui dia"

 

5 respostes a Opinions sobre literatura

 1. Victoria diu:

  Juan Gil, llatinista i acadèmic de la llengua espanyola, ens parla en el seu discurs de la influència dels clàssics grecollatins en obres de la literatura espanyola com El burlador de Sevilla i d’altres.

  Discurs de Juan Gil

 2. Victoria diu:

  Sens dubte un dels més importants autors de la literatura llatina és Titus Livi, un gran historiador, gràcies al qual coneixem els episodis més famosos de la història de Roma.
  Us deixo en aquest enllaç la meva traducció del llibre II de La Història de Roma de Titus Livi, que acaba de ser publicada per la Fundació Bernat Metge.
  Espero que us agradi.

  Llibre II de Titus Livi

 3. vbescos diu:

  Aquí teniu unes paraules de Jorge Luis Borges escrites al pròleg de La Eneida:

  “Virgilio. De los poetas de la tierra no hay uno solo que haya escuchado con tanto amor. Mas allá de Augusto, de Roma y de aquel imperio que, a través de otras naciones y de otras lenguas, es todavia el Imperio. Virgilio es nuestro amigo. Cuando Dante Alighieri hace de Virgilio su guia y el personaje mas constante de la Comedia, da perdurable forma estetica a lo que sentimos y agradecemos todos los hombres”

  J.L. Borges

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *