Mini mons d’hivern!

Els mini mons ens encanten i tot i que comença a fer bon temps encara som a l’hivern. Així que hem aprofitat la sessió d’experiments per crear NEU i en la sessió de mini mons hem pogut crear-los d’hivern!!

Preparats per passar una estona de fred?

Publicat dins de Classe dels exploradors, Dits fins | Deixa un comentari

Orientació espacial

L’infant primer ha de comprovar els nous aprenentatges per ell mateix. Per tant, què millor que aprendre les qualitats i atributs de l’espai: dreta, esquerra, amunt, avall, sobre, sota, al costat, al mig, davant, darrera… amb el nostre propi cos?

A continuació podeu veure com ens ho vam passar de bé orientant-nos per l’escola. Davant el mirall, al mig del pati, dins el lavabo, sota la taula, sobre la cadira…

Per acabar, vam jugar a jocs d’orientació per acabar de consolidar les qualitats treballades!

Publicat dins de Classe dels exploradors, Mates | Deixa un comentari

El castell geomètric

Sabeu construir patrons? Nosaltres, sí! Mireu com treballem la geometria amb el joc manipulatiu i alhora hi fem relacions, numeració…

Una activitat ben complerta que a simple vista sembla ben senzilla.

Fixeu-vos en la importància d’acabar passant a paper el que hem après de forma manipulativa. En aquesta ocasió hem utilitzat gomets per reproduir un model de castell donat i n’hem contat el nombre utilitzat de cada figura geomètrica.

Publicat dins de Mates | Deixa un comentari

El nom a P3

La iniciació a la lectoescriptura ha de ser significativa pels infants. Què millor que començar amb el seu nom? Unes pedres que ens van arribar a l’escola ens van inspirar a crear el següent material. Gaudiu tant com ho feien ells mentre aprenien a reconèixer les inicials, provar de completar el seu nom…

Tot aquest treball fet amb unes simples pedretes que havíem deixat al damunt d’una taula per buscar-los-hi lloc…

Publicat dins de Classe dels exploradors, Llengua | Deixa un comentari

Mini mons!

Com deia Albert Einstein “Jugar és la forma més elevada d’investigació”. Quan deixem que els infants juguin de forma lliure, sense conduir nosaltres el seu joc, i deixant-los diferents materials per explorar i crear ens podem arribar a fascinar del que arriben a ser capaços de fer.

Els mini mons són una proposta de joc lliure, desestructurada i sense cap direcció, on l’infant a través de diferents materials pot crear el seu mini mon imaginari o real. A l’aula, hem habilitat un espai on tenim diferents materials distribuïts en contenidors a l’abast dels infants, per tal de despertar-los ganes de manipular, crear i aprendre a través del joc. És una activitat creativa en tots els sentits, no només en la part més artística, si no també en la manera com treballa el cervell: assaig-error, pensament matemàtic, el tot i les parts…

Aquí teniu la imatge de la provocació que es van trobar els infants a l’entrar a l’aula un divendres…

De ben segur que us n’han arribat notícies a casa i algun ha entrat a l’aula a veure’ls… ens agrada molt poder compartir unes quantes imatges de les creacions dels vostres fills/es amb tots vosaltres!

 

Publicat dins de Classe dels exploradors, Dits fins | Deixa un comentari

Geometria

Què millor que començar un aprenentatge manipulant material a través del joc lliure?

El primer pas per aprendre és a través de la descoberta del material i llavors ja podrem començar amb les consignes i la resolució de problemes mitjançant la manipulació d’aquest i aportant els nostres coneixements.

Mireu com treballem la geometria!! De l’experimentació i la manipulació passem al paper i a partir d’aquí ens surten un munt de possibilitats que esperem poder-vos anar compartint!

Publicat dins de Classe dels exploradors, Mates | Deixa un comentari

Pasta de sal

Un dels nostres experiments ha estat fer pasta de sal, però la cosa no va quedar aquí. No ens agradava blanca així que cadascú li va donar el color que més li agradava. I, després una bona estona de joc.

Publicat dins de Plàstica | Deixa un comentari

Els bolets

Recordeu que vam fer un arròs de colors? Doncs fa pocs dies vam pintar bolets… Segur que no us imagineu que en farem. Ho veureu després de vacances! Us deixem amb la intriga… Què farem??

Publicat dins de Plàstica | Deixa un comentari

La tardor

Voleu saber un secret? Aquest curs estrenant les noves finestres hem decidit que cada una la decorarem d’una estació. Com que ja soms a la tardor, en vam fer unes fulles ben maques amb les nostres ditades de colors. Si veniu a l’escola i entreu a la nostra aula, les veureu totes penjades!

Publicat dins de Plàstica | Deixa un comentari

Retrats de tardor

Una mica d’humor sempre va bé, i vam voler estrenar les plàstiques de la tardor amb aquesta activitat… van quedar estupends!!

Publicat dins de Plàstica | Deixa un comentari