ELS ARTISTES DE LA SÍNIA

Aquest any per decorar l’escola amb motius tardorals hem decidit reproduir quadres d’autors. Tota l’escola s’hi ha esforçat moltíssim, tant que fins i tot en farem una exposició a la biblioteca Joan Triadú! Mireu com han quedat.

LA CASTANYADA

Hem celebrat la castanyada al nostre centre i varem tenir molta moguda! fins i tot actuacions sorpreses portades a terme pels alumnes del centre! i com no podia ser més els veins del barri ens varen venir a coure les castanyes! Gràcies a tots per fer-ho tant bé!

LA SÍNIA GUARDONADA DOBLEMENT PELS TREBALLS DELS ALUMNES DE PRIMER, TERCER I SISÈ

La nostra escola torna a estar d’enhorabona pel doble premi que ha atorgat la Fundació Lluís Carulla. En la convocatòria dels premis Baldiri i Reixac, la nostra escola va presentar dues propostes. La realitzada pels alumnes de primer, titulada: “De l’escola a casa i de casa a l’escola” portada a terme per les mestres Laura Carrasco i Gina Codinachs. I la proposta realitzada col·laborativament entre els alumnes de tercer i sisè anomenada: “El text periodísitic: La notícia (notícies de La Sínia)” portada a terme pels alumnes i mestres dels dos nivells amb una treball de col·laboració intercicle i d’interrelació amb altres organismes de la ciutat com és la Universitat de Vic.

Aqui us deixem amb una mostra dels treballs presentats

LA SÍNIA OBTÉ EL SEGON PREMI DEL CERCLE D’ECONOMIA

VEREDICTE DEL JURAT DEL PREMI ENSENYAMENT
DE LA FUNDACIÓ CERCLE D’ECONOMIA 2010

 

El Jurat vol fer constar que tots quatre projectes finalistes són mereixedors del Premi i d’un reconeixement molt especial pel fet d’haver estat seleccionats. És per això que al Jurat li ha estat molt difícil seleccionar-ne només dos, missió que va complir en sessió plenària el 16 de març de 2010 a la seu del Cercle d’Economia, on va prendre per unanimitat els següents acords…

 

… El Jurat ha valorat molt positivament la proposta pedagògica de l’Escola “La Sínia”, de Vic, que ofereix una resposta encertada als reptes que comporta la nova realitat social. L’escola, dins del seu Pla d’Autonomia de Centre, ha plantejat alternatives originals i flexibles per integrar els alumnes nouvinguts, actuant també sobre l’entorn sòciofamiliar dels alumnes i obrint-se a les entitats del barri i de la ciutat, de manera que l’escola no només és un centre educatiu, sinó també un referent per al seu entorn. “La Sínia” aconsegueix millorar els resultats educatius, mesurats amb un seguit d’indicadors molt detallats. Són especialment destacables el resultats en la competència lingüística en català, com a instrument d’aprenentatge i d’integració social. D’aquesta manera l’escola fa una valuosa tasca en favor de la igualtat d’oportunitats i de la cohesió social.

 

I per tot això, el Jurat ha decidit concedir a l’ Escola “La Sínia” el segon Premi.

 

 

 

SORTIDA FAMILIAR A GIRONA

El diumenge 28 de febrer, l’AMPA de l’escola la Sínia va organitzar una sortida familiar a Girona. Hi van participar 59 persones entre pares, alumnes i mestres. A les 12:00h del migdia començava a l’Auditori el concert familiar anomenat: “Compota de Cobla”, un espectacle per a petits i grans, que permet conèixer la música tradicional catalana per excel·lència amb una de les millors cobles del país: La Cobla Ciutat de Barcelona. La recepta de la compota és aquesta: “Amb 300 grams de canyes de tenora, 5 quilos de fusta de Contrabaix, un pessic de so de flabiol, 5 gr de pistons de trompeta, un manat de claus de tible 450 de so picat de fiscorn, 1m de bara de trombó i per acabar una baqueta de tamborí, aprendrem a fer la compota per crear la música de la cobla. Ah! i això sí, la cançó s’ha de cantar mentre es remena amb el cullerot…”
Després de dinar i jugar al parc de la Devesa, vam acabar d’arrodonir la tarda fent una visita pel casc antic de la ciutat, passant per la Catedral i rodejant la muralla.