FEM UN CONTEEstem iniciant-nos en la dinàmica dels projectes, amb l’anterior projecte varem refrescar una mica el que ja havíem iniciat al curs passat.

Amb aquest nou projecte, la majoria tenen clar quin objectiu busquem  i tots s’animen a treballar com un equip. Un cop finalitzat el de “PERQUÈ RENTEM LES MANS?”, entre tots decidim  el nostre proper projecte. Finalment decidim que volem fer un conte. El primer problema però era que la majoria creien  que cap de la classe saba escriure. Així que decidim que ells pensaran el conte i el dibuixaran i  els adults de la classe que els acompanyen, escriuran el text que ells diguin.
El repte és complicat, fer un conte entre 25 nens/es.,així que un cop pensat com fer-lo realitat, proposem fer quatre grups i cadascú fa un conte. 

La idea entusiasma encara més i comencem a treballar. Els grups van ser fets pels adults i no va haver-hi cap problema.

  

La idea era fer un conte, i l’objectiu era treballar el conte a dos nivells:
L’estructura externa:
Portada, pàgines i contraportada.
L’estructura interna:
Inici: Presentació dels personatges
Nus: Dificultat que ha de superar el protagonista
Desenllaç: Com resolem la dificultat


La part externa del conte es  treballa normalment quan l’adult llegeix un conte a la classe, així i tot ho varen tornar a treballar en gran grup per adonar-nos que hauríen de pensar un títol i que a la portada, sempre surt qui  ha pensat la història  i qui ha fet la il·lustració.
La part de l’estructura interna del conte, la vàrem treballar a partir de visionar i escoltar  molts contes i  després aturar-nos a parlar sobre els personatges i sobre el què els hi passava i com ho resolien. Després vàrem utilitzar jocs de cartes per inventar contes i també els varen teatralitzar. Paral·lelament cada grup anava preparant el seu conte.
El procés de creació, de cada grup, ha estat el següent:
Primer hem treballat la idea del conte. En un inici cada un havia  de pensar quin seria el protagonista principal, pensar en el personatge dolent i dibuixar-los. (Els dibuixos dels personatges van estar exposats a la classe uns dies, per després ser escollits per a tots els nens i les nenes de la classe.)

Després cada grup va s pensar el nus i el desenllaç, mitjançant una pluja d’idees on tothom podia aportar allò que li passava pel cap.
Un cop teníem la idea del conte, van passar a la il·lustració. La seva elaboració va ser guiada per un dels adults referents de la classe. La Carmen va estar ajudant a dos grups i el Toni als altres dos. La feina de l’adult ha estat, oferir diferents tipus de materials i de tècniques per crear aquestes il·lustracions. Era el grup qui decidia amb quin material i quina tècnica volien utilitzar en cadascuna de les pàgines i després cada membre del grup s’encarregava de fer una part de cada pàgina.


           Cliqueu sobre la imatge per accedir a l’àlbum sencer.


D’aquest projecte, també hem tret altres aprenentatges i un dels més importants ha estat iniciar-nos en el treball cooperatiu, respectant el treball dels altres, tenint consciència de la importància de la nostra feina dins d’un grup. Aquí teniu el resultat final, quatre contes inventats,   i esperem que els gaudiu

EL VAIXELL D’EN PEP

https://www.canva.com/design/DAEQJHftIdA/QnnDz0aGIW1niKbwyjpSfA/view?utm_content=DAEQJHftIdA&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=homepage_design_menuhttp://

EN JOAN,LA JOANA I LA LOLA

https://www.canva.com/design/DAEQI_3HLGQ/hOoTy7NdeY1W6uwyLR900A/view?utm_content=DAEQI_3HLGQ&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=homepage_design_menu

EL PEIX SALVAT

https://www.canva.com/design/DAEQIrhMvzQ/2B-wXs8SYvRSnFYD4h_uVA/view?utm_content=DAEQIrhMvzQ&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=homepage_design_menu

EL CAVALLER SE’N VA DEL CASTELL

https://www.canva.com/design/DAEQIkdrT_8/rfM5hBOBFtS9d1zaNu416w/view?utm_content=DAEQIkdrT_8&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=homepage_design_menu

Un comentari a “FEM UN CONTE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *