Gimcana infantil

Bona tarda famílies!

El dimarts passat vam celebrar la gimcana infantil a l’escola amb tots els nenes i nenes de l’etapa d’educació Infantil.

Vam fer equips i havíem de superar 8 proves diferents: joc de punteria, pinta cares, taller de bombolles i polseres, la teranyina, el joc de les cadires amb cèrcols…., totes elles dirigides pels nens i nenes de 6è. Tots i totes ens ho vam passar molt bé. Fins i tot ens van donar un diploma que certifica la nostra participació.

Us deixem unes fotografies del matí. Esperem que us agradin.

 

Judit

Fem un repàs!

Així doncs, després d’aquests dies intensos investigant i recopilant informació sobre els diferents períodes de la música i sobretot després de centrar-nos en el primer període: la música medieval. Ja és hora que fem un repàs final sobre les característiques del Cant Gregorià i la música Trobadoresca.

Portada

Licencia de Creative CommonsCant Gregorià i música trobadoresca by Judit Serra is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional License.

Us animeu?

Ho posem en comú!

Durant aquesta tercera fase, enlloc de tornar a la fase inicial amb el grup d’experts, el que farem serà posar-ho tot en comú, és a dir, treballarem amb el gran grup classe.

 trabajo-en-grupo-ideas

Auditoria: http://lizsuarezgomez.blogspot.com.es/

Licencia de Creative CommonsEsta obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento 4.0 Internacional.

 

Com ho farem? Ben senzill!

Utilitzarem el projector com a eina interactiva a l’aula. El que farem serà visualitzar el document que haurem d’anar omplint conjuntament amb les idees i les informacions recollides en el treball que em fet en petit grup.

Així doncs a través del document que visualitzarem, anirem anotant les diferent opinions i contrastarem informacions entre els diferents grups.

Les persones que exposin les seves idees i fem un contingut adequat a tothom seran els encarregats d’anotar-ho a la graella conjunta.

 

D’aquesta manera ens quedarà un quadre resum amb tots els períodes. Un quadre que haurà estat la feina de recerca i consens entre tots.

Quadre 1

 Licencia de Creative CommonsQuadre història de la música by Judit Serra is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional License.

 

Ànims!

Treballem a l’aula 2

  • Segona fase seguirem treballant en grups, però ara els grups estaran formats per a un alumne de cada període. És a dir tindrem 4 grups diferents amb 6 alumnes.

Auditoria: http://aularagon.catedu.es/materialesaularagon2013/blogs/SCORM/M3_tareas/

Auditoria: http://aularagon.catedu.es/materialesaularagon2013/blogs/SCORM/M3_tareas/Licencia de Creative CommonsEste obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-NoComercial 4.0 Internacional.

 

L’activitat consistirà en explicar a la resta de companys el nostre període, ja que no l’han treballat i no saben la informació.

En aquest cas, haurem d’elaborar un document individual amb l’explicació dels companys sobre cada un dels períodes.

 

Haureu d’aprendre a explicar a companys que no han sentit a parlar mai sobre el que vosaltres heu investigat. Així doncs utilitzeu un vocabulari adequat, heu de fer unes bones explicacions per tal que puguin assolir tot el que esteu dient i alhora heu de procurar que tothom vagin seguint les vostres explicacions per tal de poder elaborar el document. Mireu si hi ha companys que tenen dubtes, si no entenen alguna cosa, etc… i alhora haurem de demostrar la vostra capacitat d’escolta activa i de respecte cap als vostres companys quan son ells els que han d’explicar.

Treballem a l’aula

Un cop, cadascú ha buscat la seva informació, és hora de començar a treballar!

Com ho farem? Dons ben fàcil, el treball el realitzarem en tres sessions, com tres fases tindrà aquest treball. Ho farem a través de la tècnica del puzle D’Aronson.

  •  Primera sessió: formarem grups heterogenis de 5 persones, en direm grups d’experts. Cada un d’aquests grups treballarà un període de la Història diferent. Així doncs tindrem 6 grups (antiguitat, renaixement, barroc, classicisme, romanticisme i segle XX).

Cada grup haurà de posar en comú la informació que ha buscat i trobat cadascú (per això és important que portéssiu els deures fets) i haureu de  seleccionar allò més rellevant per tal de formar un únic document entre tot el grup.

Es tracta de posar-vos d’acord, debatre les idees de cadascú i de seleccionar la informació trobada. És un treball en grup!!

Ens Informem

Tal i com vam comentar a classe, cadascú ja sap el període que li ha estat adjudicat, per tant, aquí us penjo la informació que haureu de buscar i portar per al proper dia de classe.

Podeu buscar la informació per Internet, preguntant als familiars, en llibres, anar a la biblioteca ,etc… ja sabeu que teniu molts recursos on buscar, només heu de pensar on buscar-ho.

És important que ho porteu per al proper dia, perquè ja començarem a treballar amb aquesta informació.

deures HISTÒRIA DE LA MÚSICA

Licencia de Creative CommonsDeures història de la música by Judit Serra is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional License.

 

Ànims i Bona feina!

Una mica més d’evolució

Enllaç

Avancem una mica

Aquí tenim un vídeo, també per observar el repàs i evolució que fa la música durant al llarg dels temps. Aquí veurem cançons més actuals i conegudes.

Aquest vídeo és del grup Pentatonix, que canten tot de cançons a capella.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lExW80sXsHs[/youtube]

Autoria: Llicència estàndard de YouTube del grup PTXOffical.

Licencia de Creative Commons
Este obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento 4.0 Internacional.

Espero que aquest breu recull d’evolució us agradi.

El mireu, i el comentem a classe

Comencem!

Per a introduir-nos en el nou tema que treballarem durant els propers dies, la Història de la Música. Us presento aquí un vídeo, penjat al youtube de Pablo Morales de los Rios, on de forma molt ràpida fa un breu repàs per tots els períodes de la Història de la Música.

Feu una ullada i el comentem.

Autoria: Pablo Morales de los Rios. Llicència estàndard de YouTube

Licencia de Creative Commons
Este obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento 4.0 Internacional.

 

Oh Benvinguts!Passeu, passeu

Hola a tots i totes, Benvinguts i Benvingudes al meu Bloc.

Aquest serà un espai perquè anem coneixent una mica més la música i puguem compartir tot allò que anem treballant.

Autoria: Sergi Esgleas. Llicència estàndard de YouTube.

Licencia de Creative CommonsEste obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento 4.0 Internacional.

Endavant!