COM DONAR JOC AL MATERIAL DE REBUIG. XIII trobada GLANS

El passat dijous dia 10 de maig, la Jaumeta (mascota de la biblioteca) va  veure com més de 20 famílies d’Educació infantil i Cicle inicial i mitjà, construïen i posaven a rodar una baldufa originaria de l’illa de  Java.
En Francesc Martin, professor d’educació física i cap d’estudis d’una escola pública  de Vilanova i la Geltrú,  va arribar puntualment a la cita. Va venir molt carregat de material ( ni el maletí màgic de la Mary Poppins podia tenir tantes coses màgiques com les caixes de’n Francesc).
A través de les seves pròpies vivències ens va explicar com va arribar a publicar, juntament amb l’Oriol Ripoll i  la il·lustradora Bernadette Cuxart,  el llibre:  Com construir les teves JOGUINES. Estrella Polar.
Mentre parlava ens anava mostrant com podíem aconseguir fer amb material de rebuig,  una raqueta, un bilboquet, un cotxe eòlic i moltes coses més, que també surten en el llibre.
Seguidament ens va demanar que sempre tinguessin  molt a mà,  les ulleres de la creativitat  per saber veure en un pot de iogurt o qualsevol altre material com les puntes de les mines del “bolis” Bic, un material molt  útil per construir una joguina.

Apa, som-hi!!! Va explicar i mostrar els material i el procediment per construir la baldufa de Java i pares, mares, avis, nenes i nens ens van posar a treballar de valent. Gracies a l’ajut expert de’n Francesc, les baldufes anaven prenen forma i es podien fer rodar amb èxit. Tots volien saber com fer-la rodar perquè també s’ha de saber com agafar-la i estirar de la corda, no us penseu!
Doncs amb la feina feta i compartida, van endreçar i es van acomiadar  fins el curs vinent, tot esperant trobar-se de nou amb més llibres i activitats per compartir en família.

http://youtu.be/4rZci7pL1Qc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *