Informàtica
Introducció.
Reservem aquesta pàgina o secció per temes lligats amb l’àrea d’Informàtica. Afegirem articles relacionats directament amb el currículum i altres amb una relació més indirecta o nula, però sempre sobre la informàtica.
General.
Aquí teniu l’enllaç al vídeo que vam veure a classe on es mostren els diferents components de l’ordinador i tot el procés per muntar-ne un. És un vídeo que disposeu al www.edu3.cat en català.
[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/videoteca/video2007/5m7108.rm" width="352" height="288"/]
Nous termes i elements de les TIC.
En aquest apartat publicarem links a vídeos i recursos que expliquen molt gràficament alguns dels nous elements que ja funcionen en la xarxa de xarxes. Així veurem termes com els wikis, blocs, web 2.0, RSS, eines on-line (google-docs), social networking, social bookmarking, etc.
Què són els WIKI?
Vídeo que ens mostra la idea del wiki com eina de treball col·laboratiu. La mateixa enciclopèdia Viquipedia (Wikipedia) és un bon exemple, i parlant del tema ens diu que el “wiki és un lloc web col·laboratiu, que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Els usuaris d’una wiki poden d’aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d’una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida. Una de les wikis més conegudes és la Wikipedia”
Què són els BLOCs?
En la Viquipèdia trobem que, en informàtica, un bloc (també blog -força usat- o bitàcola, de l’anglès blog, truncació de weblog: diari web) és un diari interactiu personal (dip) a Internet. Un bloc està dissenyat per a ço que, com a un diari, cada article tingui data de publicació, de tal forma que la persona que escriu (blocaire o bloguista) i les que llegeixen poden seguir un camí de tot el que s’ha publicat i editat.
Què són els RSS?
RSS és un una família de formats de canals web XML utilitzat per a publicar continguts actualitzats freqüentment com ara llocs de notícies, weblogs o podcasts, i per mitjà del qual es pot compartir la informació i usar-la en altres llocs web o programes. És en essència una sindicació de continguts.
L’acrònim s’usa per als següents sistemes de comunicació estàndard:
- Rich Site Summary (RSS 0.91)
- RDF Site Summary (RSS 0.9 i 1.0)
- Really Simple Syndication (RSS 2.0)
Els programes que llegeixen i presenten fonts RSS de diferents procedències es denominen agregadors.
[…] Informàtica […]