Presentacions de prezi amb prezi

0

Per aprendre a fer presentacions online més dinàmiques i amb més art: prezi

0

Tutorial per fer blocs amb blogger

0

Mes tutorials de google site

0

Tutorial per fer pagines web amb google sites

0

Internet. Pares i fills

0

Aquí tenim unes diapositives que ens poden orientar

Imatge pels exercicis amb gimp

0

Aquí teniu la imatge que necessiteu per fer l’exercici amb gimp

boles

Blusa per l’exercicir d’Inkscape

0

Hola, us deixo l’imatge de la blusa per l’inkscapeblusa

Com afegir un pdf en un article del bloc?

0

El pdf no es visualitza directament a l’article. El que fem és un text normal on afegirem un link, és a dir, un text que té un enllaç al fitxer pdf. I per fer-ho hem de afegir un mèdia (amb els 4 botons que hi ha dalt de la capsa d’edició de l’article del bloc) amb el 4t botó que té forma de asterisc gruixut, afegim el fitxer pdf com un mèdia a la biblioteca de continguts que el nostre bloc administra quan afegim imatges, fitxers pdf, etc.

pantallazo-1

Ens apareix un capsa amb tres opcions: afegir un media des de l’ordinador (1ra pestanya), des d’una URL (segona pestanya) o des de la Mediateca (tercera pestanya). La Mediateca és una carpeta interna que gestiona wordpress on es guarden altres imatges o fitxers que ja hem pujat altres vegades i que podem tornar a utilitzar.

pantallazoUn cop sel·leccionat el fitxer surt una altra capsa on podem configurar alguns paràmetres del link al pdf. Podem aprofitar per copiar l’URL del fitxer pdf (botó del mig) per si volem posar una imatge a l’article, i fer que aquesta imatge sigui un link al fitxer pdf. De tal manera, que l’usuari obri el pdf quan faci un click a la imatge. En aquest article teniu el link de text que ve a continuació i que linka a un fitxer pdf, i també he afegit una imatge a la qual li he fet un link a l’adreça url hem copiat del fitxer pdf.

tecnologies_2n_eso

pdf

La bicicleta. Una màquina perfecta?

0

Amb la participació del campió Melcior Mauri, “Quèquicom” explica perquè la bicicleta és la màquina perfecta. Consumeix 40 vegades menys que el cotxe i la seva fabricació estalvia 100 vegades més energia que l’automòbil. És també el mitjà de transport urbà més ràpid en distàncies inferiors als 8 km. I, a més, el seu ús és saludable.


Producte final i acabat de l’escriptori de fusta.

0

Felicitats i enhorabona pels treballs acabats. Hi ha molts amb un acabat força bo. Les últimes fases de polit i envernissament, així com la decoració, també són molt importants per aconseguir un bon producte final.
Per tant, tot té la seva importància. Tant en les fases inicials de mesurament i marcatge, com en les operacions centrals de tallat, foradament, ajustament i polit, com les últimes fases de fer l’acabament final (pintura, vernís) i la impressió d’un disseny gràfic que doni vida, colorit, caràcter i personalitat a un producte que podria semblar molt homogeni.

FELICITATS PER LA FEINA FETA.

Algunes imatges del procés de construcció de l’escriptori de fusta

0

En la següent galeria de fotos podem veure les eines i algunes de les fases en la construcció de l’escriptori de fusta que aquest curs ha fet l’alumnat de 1r i 2n de l’INS Altafulla.
Felicitats per la tasca feta i els resultats obtinguts.
Per molts i moltes ha estat la primera vegada que han treballat amb eines, màquines-eina. I no ha estat tant complicat com semblava, oi?

Slide amb materials per fer un faristol de fusta

0

En la següent presentacio mostrem eines i materials per fer un faristol de fusta.

Preparant l’exament de Tecnologies de 1r d’ESO. Tema 7 de l’electricitat.

0

Si heu investigat pel bloc segur he trobat preguntes d’altres anys del tema de l’electricitat per a 1r d’ESO. De totes maneres, aquí teniu un nova bateria de preguntes que poden sortir a l’examen.

Estanteria

  1. Què és l’electricitat i quines propietats té?
  2. Què és el corrent elèctric?
  3. Quina condició és necessària perquè en un circuit hi circuli el corrent elèctric?
  4. Dibuixa un circuit elèctric elemental utilitzant la simbologia adequada tot indicant quins són els elements necessaris.
  5. Quina diferència hi ha entre un polsador NO i un de NT? Dibuixa’n els símbols.
  6. Quins són els aparells de comandament més utilitzats?
  7. Quins són els avantatges de l’ús de l’electricitat com a font d’energia?
  8. Les piles i les bateries són generadors de corrent ______________. Però també hi ha les ______________ que són de corrent ______________ i els _______________ que generen corrent _______________.
  9. Quin és el voltatge que podem trobar als endolls de les nostres cases? I de quin tipus de corrent és?.
  10. Quants i què comandaments elèctrics hem d’instal·lar en una estança per comandar una bombeta des de 6 llocs diferents? Dibuixa l’esquema elèctric.

El projecte tecnològic de 1r d’ESO i 2n d’ESO

0

Aquest curs 2009/2010, l’alumnat de 1r i 2n d’ESO ha de fer un escriptori de fusta plegable amb dos posicions: lectura i escriptura/lectura.

Prototipus

Material, eines i primera prova pel professor

Fabricació

Alumnat en acció

Resultat final

—ooo—

La balança romana. Crèdit de síntesi de 2n d’ESO. Tecnologies

1

Aquí us deixo un link amb el pdf del dossier de tecnologies del crèdit de síntesi de 2n d’ESO, per tal de fer els càlculs per la balança romana.

br

treball-sintesi-tecno-2neso-2010-definitiub

Manual sobre Facebook: redes sociales para usuario y para empresa

0

Aquest és el títol d’un curs sobre Facebook que he trobat a Internet (en castellà) molt complert i actualitzat. Aquí us deixo l’enllaç

Curs de Faceook

I si voleu tot el contingut en una pàgina, aquest és l’enllaç

Solucions dels exercicis fets a classe i llista de preguntes amb solució per a preparar l’examen de Tecno de 1r d’ESO. Tema 6

0

En el següent enllaç tens preguntes amb resposta del tema de la fusta que et poden ajudar per preparar l’examen de tecnologies.

preguntes-tema-6-fusta-1r-eso

Mordaza

Recuperem les Tecnologies de 1r d’ESO per alumnes de 2n.

0

ATENCIÓ:

Cal que realitzis el següent dossier amb molta atenció. Has de consultar el llibre de text i la llibreta per poder emplenar-lo correctament. No pots entregar-lo amb preguntes sense contestar.Si tens dubtes demana ajuda i insisteix.

L’examen serà el proper dilluns, 22 de febrer i consistirà en respondre a preguntes del dossier.

Apunts

dossier-recup-febrer-2010

Exercici OPTATIVA D’INFORMÀTICA 1r ESO

0

Amb l’ajuda dels tutorials que teniu més avall hem de dibuixar amb l’Inkscape la imatge següent:

chalecoTutorial per fer l’exercici: aquí

Go to Top