DESCOBREIXEN LA GALAXIA MÉS LLUNYANA

hubble

El Telescopi espacial Hubble, ull gegantesc de la NASA i l’Agència Espacial Europea (AQUESTA), ha aconseguit captar la qual pot ser la galàxia més distant mai identificada en l’Univers. Tan remota, que la llum que ara veiem en les imatges fetes públiques en la revista «Nature» va ser emesa fa 13.200 milions d’anys, solament 480 milions d’anys després del Big Bang, la gran explosió que va donar origen a tot.


Detectar alguna cosa tan llunyà i primitiu en l’espai resulta alguna cosa gairebé miraculós. El mèrit de la troballa l’hi duu, en gran part, la recent instal·lació de la Càmera de Gran Angular 3 (WFC3) en el Hubble, un instrument que ha realitzat un treball elogiable.


La seva potència ja havia permès amb anterioritat deteccions fiables de galàxies que tenen uns 600 milions d’anys. Ara, l’equip de l’investigador Garth Illingworth, professor d’Astronomia i Astrofísica en la Universitat de Califòrnia Santa Creu i un dels responsables de la investigació, ha aconseguit arribar encara més lluny, al caient de la cridada «edat fosca», l’època després de la qual van aparèixer les primeres estrelles i de la qual encara se sap molt poc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *