JA HEM FET ELS OUS DE PASQUA I TU… A QUÈ ESPERES? ANIMA’T!
Amb aquest article volem agrair a la pastisseria LA MARE DELS OUS, de Palamós, una pastisseria d’alt nivell i una de les més naturals i més respectuoses amb l’entorn, que ens deixés entrar al seu taller per ensenyar-nos a elaborar uns boníssims ous de Pasqua.

Us deixem amb les fotografies de la nostra estada amb ells i amb una curiositat sobre els ous de Pasqua que potser no sabíeu:
- Sabíeu que la tradició diu que la mona ha de tenir tants ous com anys té el nen o nena que la rep, i que el màxim són dotze?
- Sabíeu que, per tant, antigament, els fillols rebien la mona fins a dotze anys perquè només es regalava fins que els nens s’havien confirmat (un ritual que abans es feia en aquella edat)?
- Sabíeu que la mona es menja a gairebé tots els territoris de parla catalana i que al País Valencià i a Múrcia ha mantingut la forma original d’un brioix amb l’ou dur al damunt i s’anomena “tonya”?





