L’Institut Lauro contra la violència de gènere

Imatge de previsualització de YouTube

Bon dia,

Ahir estava parlant amb la Gemma sobre l’estat de comptes de les sortides. Se’ns va aproximar una noia amb un cartell que deia que el seu marit l’havia disparada amb una escopeta. L’actor-agressor l’acompanyava per darrere amb l’arma.

No sé si representava que era viva o morta, però la qüestió és que la nostra reacció va ser deixar per un instant el que estàvem fent, la nostra quotidianitat, vaig mirar la noia amb cara compungida, lamentant la seva situació, i vaig fer un gest que s’apropava a la lamentació. I com vaig reaccionar? De cap altra manera. No vaig fer res. No li vaig dir res. No li vaig oferir ajuda. No li vaig preguntar què podia fer per ella. No li vaig donar la mà i la vaig apartar del seu agressor.

Quan van marxar, la Gemma i jo vam dir una frase de comentari i vam seguir parlant de diners…

Era una performance, sí, però m’ha fet reflexionar sobre si tot plegat no era una metàfora de la vida mateixa: algunes desgràcies passen al nostre voltant i restem inactius.

Pedro, ja ens explicareu si algú els va dir alguna cosa o si tothom va “respectar” el silenci en una situació en la qual l’havíem d’haver trencat. Segur que si haguessin reivindicat alguna altra cosa, més d’una persona hauria fet algun comentari, a favor o en contra, però hauria alçat la veu per qualsevol bajanada. Ara que calia implicar-se, només vam mirar amb cara de pena.

Escrit per Irene Reina, coordinadora de 3r d’ESO

Moltes gràcies a l’alumnat de 1rCFGS, al professor de l’assignatura i al Paton per fer la gravació i l’edició del vídeo.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Premi Protagonista Jove

Més d’una cinquantena d’alumnes d’ESO del Lauro participa com a jurat del Premi Protagonista Jove. Aquest desembre hem encetat les primeres de les vuit tertúlies literàries que ens serviran per valorar les obres.

Tretze anys, i molta valentia! Amb l’alumnat de 1r i 2n ens hem posat a la pell d’un jove de tretze anys que, en plena guerra civil, camina 200km per intentar rescatar el seu pare d’un camp de presoners (Una bala per al record, de Maite Carranza).

Quina relació té una cita entre dues persones que es van conèixer per internet amb un assassinat? Amb 3r i 4t hem patit endinsant-nos en aquesta història que ens ha mantingut amb la intriga fins al final (Desconeguts, de David Lozano).

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Una nova víctima. Un minut de silenci.

L’institut se suma a la condemna rotunda de la violència contra les dones. Hem fet un minut de silenci per retre homenatge a l’última dona assassinada i a totes les que han patit algun tipus de violència.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Mitjons de Nadal solidaris

Els i les alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Lauro, de Les Franqueses del Vallès, han participat en el projecte “Mitjons de Nadal solidaris”.  Després d’escoltar la xerrada sobre el tema de la Marató, es va demanar a la Pilar Olives, promotora de la iniciativa d’“El coixí del cor” a Cardedeu, que anés al centre a explicar als nois i noies la seva experiència de confecció de coixins solidaris per a les dones operades de càncer de mama.  Per promoure la solidaritat entre l’alumnat, se’ls va proposar participar en el projecte del mitjons nadalencs.   De seguida es van animar a participar-hi i van dedicar dues hores a la confecció del seu mitjó solidari i dia 19 els han portat a l’Hospital de Granollers on els repartiran dia 24 de desembre entre els infants que hagin de quedar ingressats durant les festes nadalenques.    Aquesta iniciativa  solidària està dirigida per Sylvia Rueda de l’ONG Stitches of kindness , que la va començar a Oxford i que ara l’ha introduïda a Catalunya, concretament a l’Hospital de Sant Joan de Déu. Els mitjons solidaris que han confeccionat tant els i les alumnes de l’Institut Lauro com les persones que participen a “El coixí del cor”, es repartiran també a l’Hospital de La Vall d’Hebron.
Llúcia Pons
Coordinadora de 1r ESO de l’Ins Lauro de Les Franqueses del Vallès
Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’alumnat de 1r de Batxillerat, al Tecnocampus

El dijous 13 de desembre, l’alumnat de 1r de Batxillerat va visitar el Tecnocampus de Mataró per participar en un taller sobre els Treballs de Recerca.
Seguint la dinàmica del Taller Inspira, l’alumnat va poder generar idees, compartir-les amb els seus companys i beneficiar-se de les aportacions d’aquests. Va ser un taller breu pero intens i l’alumnat va poder enfocar una mica millor i d’una forma molt creativa les idees que volen treballar.

Imatges del Taller

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Nous representants al Consell Escolar de l’Ins Lauro

L’última setmana de novembre es van celebrar les eleccions per a la renovació de la meitat dels membres del Consell Escolar de l’Institut.

La primera votació va ser la dels membres de l’alumnat i els nous representants del sector alumnes seran la Júlia Serras (de 3rF d’ESO amb 301 vots) i el Víctor Espósito Ayala (de 1rE amb 235 vots).

El dimecres al matí les famílies van exercir el seu dret a vot i els escollits van ser el Frederic Ramos Casanovas (que repeteix representació, amb 110 vots) i la Mama-Fulo Fatty Koma (amb 74 vots).

Finalment el professorat va escollir els seus representants que seran la Laia Branzuela Contreras (amb 65 vots), la Sònia Viéguez Pinto (que repeteix representació, amb 64 vots) i la Sílvia Serra Vilaró (amb 62 vots).

Agraïm la seva feina pel Lauro els propers quatre anys.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

14a Fira d’Entitats de Les Franqueses

Aquest 2018 l’AMPA de l’Institut Lauro participa a la 14a Fira d’Entitats de Les Franqueses del Vallès.

Com sabeu, enguany l’AMPA està present en la Fira de Nadal de Les Franqueses del Vallès, dins la Mostra d’Entitats. L’objectiu principal és donar a conèixer la nostra entitat i ajudar als alumnes de 4tESO voluntaris a recollir donatius pel viatge fi de curs a Londres, a canvi d’un obsequi nadalenc fet pels mateixos alumnes.
També vàrem estar presents al Mercat de Nadal de Bellavista celebrat el dissabte 1 de desembre a la Plaça Major.
Us adjuntem una foto presa el dissabte al matí. Si voleu donar un tomb, hi ha un munt d’activitats a fer, a banda de passar pel nostre stand.
Publicat dins de General | Deixa un comentari

25-N, dia internacional contra la violència de gènere

Diem NO a la violència contra les dones. Diem NO a estereotips que encasellen. Diem SÍ a una societat respectuosa en què totes les persones se sentin segures i lliures.

A l’institut hi hem reflexionat mitjançant activitats diverses, com l’anàlisi de lletres de cançons, un taller sobre els mites de l’amor romàntic o una impactant performance que l’alumnat de cicles ha representat per tot el centre, evidenciant aquestes mostres de masclisme i de violència que malauradament existeixen massa sovint.

Per viure en una societat millor, hem d’implicar-nos dia a dia per transformar el nostre entorn.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Coixins del cor

El dimarts 4 de desembre de 2018 ha vingut a l’INS Lauro la Pilar, fundadora de “Coixí del cor”, que col·laborarà en el projecte solidari dels mitjons de Nadal i ha explicat a l’alumnat de 1r d’ESO com va sorgir la idea de fer coixins per a dones operades de càncer de pit. Hem aprofitat per explicar com organitzarem el cosit dels mitjons.
Des de l’Hospital de Granollers ens han confirmat que podrem portar els mitjons.  Ens han dit per dia 19 i hi anirem amb uns representants d’alumnes de cada classe. Els altres mitjons aniran a La Vall d’Hebron.
L’alumnat està molt motivat.
Seguim endavant!
Publicat dins de General | Deixa un comentari

Els colors de la tardor a l’institut Lauro

Imatge de previsualització de YouTube

El SIEI sempre fa propostes enriquidores i artístiques que nodreixen tot el centre educatiu.

GRÀCIES!!!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari