Més teatre per Batxillerat

El dia 1 de març els alumnes de batxillerat van a Barcelona, al TNC, a veure “La senyora Florentina i el seu amor Homer”. A la tarda, interessant visita a La Pedrera del genial Gaudí.

Quantes Florentines trobaríem encara avui dia? Potser no tantes com a principis del s. XX, època en què se situa la història de Mercè Rodoreda.

Però encara en deuen quedar unes quantes.

Florentines ingènues que esperen i complauen inútilment uns Homers aprofitats, gasius, covards i mentiders.

“Tot éz comèdia” diu Zerafina, la jove criada que evolucionarà i madurarà cap a la seva feliç independència, amb la imprescindible complicitat d’unes veïnes experimentades i divertides que ara són lliures i “propietàries” i que ja no volen dependre dels homes.

Una comèdia magistralment interpretada i dirigida, que emet un missatge d’alegria i esperança en el procés d’alliberament femení.

Marina Sorribes

Publicat dins de General, Sortides | Deixa un comentari

Tanquem el projecte PlanetOró amb catifa roja

PlanetOró és un projecte de centre per 1r d’ESO que forma part del Tractament Integral de les Llengües (TIL) i que consisteix bàsicament en la realització d’un curt amb l’aparició de totes les llengües que s’imparteixen al centre de forma global, creativa i integrada.

Per posar la cirereta final i premiar el treball del alumnat i també per celebrar el Dia Internacionals de les llengües Maternes el divendres 24 de febrer a partir de les 13:00 h hem fer una cerimònia de lliurament de premis del curts realitzats per grups.

A la cerimònia presidida per la directora vam comptar amb la presència de l’actor Andres Batista (co-protagonista de la pel·lícula “Mecanoscrit del segon origen”).

El jurat ho ha tingut molt difícil per la bona tasca realitzada i finalment, després de donar els premis al actor/actriu, la millor música, la millor integració de Llengües i al millor guió, ha premiar al millor curt el que duu per títol “The elevator” del grup format per Blau Ibarz, Délia Solana, Marian Pérez, Mireia Gómez i Mireia Ibarz

Felicitats!!

Més fotos i el curts en aquest enllaç

Publicat dins de Actes, General, Projectes | Deixa un comentari

Al teatre amb 2n de Batxillerat

El dimecres 23 de febrer l’alumnat de batxillerat ha anat al teatre Municipal de l’Escorxador a veure l’obre “Bearn” de Llorenç Villalonga representada per la companyia Teatre de Ponent.

“Bearn o la sala de les nines” és una lectura prescriptiva del curs.

Marina Sorribes

Publicat dins de General, Sortides | Deixa un comentari

Xerrada sobre el món àrab pels de 1r de batxillerat

El grup amb Jesús Núñez

El dimarts 21 de febrer l’alumnat de primer de batxillerat de Filosofia i Ciutadania va aprofitar l’oportunitat d’escoltar i dialogar amb Jesús Núñez, reconegut expert en el món àrab i l’Orient Mitjà i especialista en temes de seguretat, construcció de la pau i prevenció de conflictes.

Aquesta trobada amb compromís ens ha ajudat a canviar de perspectiva, adonar-nos de molts interessos creats, precisar conceptes, i veure que els conflictes no és poden entendre en termes de bo/dolent o blanc/negre… La vida es dóna sobretot en els grisos, però cal saber si volem conformar-nos passivament en  els corrents imperants o informar-nos i actuar per aconseguir estructures més justes i igualitàries en aquest món global.

A la pregunta de què pot canviar allò que no ens agrada, la resposta del professor, economista i exmilitar  ha estat molt clara: EDUCAR, EDUCAR I EDUCAR (en valors, és clar).

Sílvia Porté

Publicat dins de General, Sortides | Deixa un comentari

L’alumnat de 2n fa un taller sobre la cèl•lula

El dimarts 21 de febrer l’alumant de 2n d’ESO s’ha desplaçat fins CaixaForum de Lleida per tal de participar al taller que duu per títol “el món de la cèl·lula”.

En aquest taller es pretén descobrir experimentalment què és una cèl·lula, la seva morfologia i la seva funcionalitat. Han pogut fer algunes pràctiques amb microscopis d’observació de cèl·lules vegetals. Tot plegat ha servit per repassar el que s’havia treballat a classe… Molt interessant!

Publicat dins de General, Sortides | Deixa un comentari

Una jornada de portes obertes emotiva i multitudinària

El divendres17 de febrer a partir de les 19:00 el centre es va tornar a omplir de famílies interessades en veure, conèixer i constatar tot els que s’hi cou. La primera part ha consistit en una exposició i diverses intervencions a la sala d’actes mentre els acompanyants més petits podien gaudir d’una representació de titelles o un  taller de plàstica i fang. Tot conduit per la directora Emma Carreras es va poder escolar diferents intervencions de professorat, equip directiu, alumnat i famílies per tal de comentar de primera mà la realitat del dia a dia, l’adaptació al centre, el treball en projectes, les activitats de tutoria i extraescolars o els grup WhatsEp d’aprenentatge en anglès entre altres.

A continuació i durant una bona estona les famílies van poder passejar per diferents dependències del centre on podien veure i preguntar sobre alguns productes d’aula i mostres del treball que es fa en les diferents matèries. Finalment tot va concloure en un animada conversa amb piscolabis a la cafeteria del centre.

Tots els assistents es van poder emportar la revista “Ataràxia Snack

Més fotos en aquest enllaç.

 

Publicat dins de Actes, General | Deixa un comentari

Professorat i alumnat del centre a la selecció catalana sub’18 femenina

El Lluis Cortes és professor de la part específica dels Ensenyaments de Règim Especial de Futbol (EREE) que s’imparteixen en horari de matí i tarda al centre. En Lluís és també entrenador de la selecció catalana Sub’18 (veieu foto) mentre l’alumna del CFGM de conducció Ainhoa López en forma part com a jugadora.

Els passats dies 3 i 5 de febrer van jugar la segona fase del Campionat d’Espanya a Sant Feliu de Llobregat, empatant 2-2 contra Cantàbria i guanyant 4-1 a Castella i Lleó, aconseguint així la classificació per la fase final.

A més a més l’Ainhoa ha estat convocada en unes sessions d’entrenament amb la Selecció Espanyola sub’19 femenina.

Felicitats a tots dos

Publicat dins de Actes, General | Deixa un comentari

Visita al MMACA

El dimecres 15 de febrer, els alumnes de 2n d’ESO vam visitar el museu de Matemàtiques de Catalunya que té la seva seu a la planta superior del Museu Palau Mercader de Cornellà.

Durant el matí vam fer una gimcana matemàtica pel parc de Can Mercader. En petits grups vam resoldre diferents reptes matemàtics i vam posar a prova el nostre enginy. Després vam participar en un taller de construcció de cúpules. Encaixant llistons de fusta vam crear diferents models d’estructures. En acabar cadascuna de les cúpules vam poder entrar-hi, aixecar-la i fins i tot traslladar-la.

Durant la tarda vam visitar les instal·lacions del museu on vam gaudir de les experiències matemàtiques exposades en les diferents sales dedicades a la Geometria, els miralls, càlcul i estadística, combinatòria i estratègia, i cartografia.

Vam passar un bonic i solejat dia experimentant, manipulant i gaudint de les activitats de tota mena on s’abordaven les matemàtiques des d’un vessant pràctic i lúdic.

Departament de Matemàtiques

Publicat dins de General, Projectes | Deixa un comentari

Taller “Llum i color”

L’alumnat de 2n d’ESO ha pogut participar del taller “Llum i color” durant el matí del dimarts 31 de gener en el marc del CaixaForum de Lleida. Es tracta d’un taller en el qual a través de l’experimentació en els camps de l’òptica i la biologia, el grup descobrirà les característiques i propietats de la llum i els colors. L’experimentació amb les lleis de la reflexió i la refracció, la descomposició de la llum blanca, la bioluminescència, la fluorescència…, ens donaran la clau per tal d’interpretar diferents fenòmens òptics.

Publicat dins de General, Sortides | Deixa un comentari

Xerrada sobre el Banc dels Aliments

El passat 27 de gener, l’alumnat de 4t d’ESO va poder conèixer, a través del personal voluntari, la finalitat de l’entitat Banc dels Aliments en la nostra societat i, més en concret, com s‘organitzen a la nostra ciutat.

La fundació Banc dels Aliments és una entitat benèfica sense ànim de lucre, basada en:

  1. La lluita contra el malbaratament i la fam més propera
  2. La primacia de la gratuïtat.
  3. La seguretat d’una distribució justa.
  4. Coordinació i gestió gràcies a la participació dels voluntaris.

El Banc dels Aliments vol fer arribar la seva inquietud a tota la població amb la intenció de crear consciència de la pobresa que hi ha a prop de casa, a més de donar a conèixer la tasca que realitza en la lluita contra la fam i el malbaratament.

Publicat dins de Actes, General | Deixa un comentari

Setmana a la neu per l’alumnat d’ESO

Els alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO, han estat gaudint de l’activitat a l’estació de Port Ainé durant la setmana del 23 al 27 de gener de 2017

Un any més hem organitzat una sortida a la muntanya amb un doble objectiu: la descoberta d’una nova activitat en un entorn natural per aquells alumnes que no havien tingut l’ocasió, i per altra banda, l’aprofundiment i millora per aquells alumnes que ja estaven iniciats en el món de l’esquí.

La valoració global ha estat força positiva amb uns dies de molta neu i unes condicions de les pistes molt bones. Esperem que tothom hagi gaudit d’aquesta sortida, especialment els què heu començat a esquiar aquest any i us animem per a la propera.

Totes les fotos en aquest enllaç

Departament d’Educació Física.

Publicat dins de General, Sortides | Deixa un comentari

Dia escolar de la no violència i la pau

Aquest any celebrem el Dia de la Pau i la No Violència dibuixant el seu símbol amb l’alumnat de tercer d’ESO. Hem guardat un minut de silenci en record de totes aquelles persones que pateixen a causa dels conflictes.

L’activitat s’emmarca en el Mapa DENIP de Fundipau les propostes de la qual se centren propostes en dues de les principals causes que hi ha darrere la crisi de refugiats dels últims anys: la guerra i l’armamentisme.

Ningú no vol ser refugiat i en canvi el 2015 es van comptabilitzar més de 65 milions de persones desplaçades i refugiades al món. Per tant, ens hem de preguntar el per què d’aquesta situació i potser si trobem la resposta i n’abordem les causes, ningú més es veurà forçat a marxar de casa seva.

Departament d’Humanitats

Publicat dins de Actes, General | Deixa un comentari

Participem en la quarta edició la “Copa Cangur”

El dijous 26 de gener, es va celebrar la IV Copa Cangur, on equips d’alumnes de diferents edats ( 2n i  3r d’ESO) participen establint estratègies, pensant i debatent la resolució dels problemes que se’ls proposa.

Dos equips formats per 14 alumnes del nostre centre van participar i van fer molt bon paper. Felicitats!!

Imma Romero

Publicat dins de Actes, General, Sortides | Deixa un comentari

Visita formativa pel cicle de Salvament

L’alumnat del Cicle Inicial de Salvament el proppassat 16 de desembre va fer una visita integrada en el seu pla de formació al Aquopolis de la Pineda. Van comptar amb la guia i explicacions del cap de seguretat del parc. Tot i que va ploure durant la visita va ser del tot profitosa.

Publicat dins de General, Sortides | Deixa un comentari

Trobada amb la Xarxa d’Instituts Innovadors

L’Institut Joan Oró és membre actiu des de fa uns anys de la Xarxa d’instituts innovadors que pertany a l’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquesta xarxa es reuneix un cop al mes i tracta temes relacionats amb la innovació, es plantegen nous reptes i es compateixen projectes, experiències i inquietuds. En la darrera trobada que va tenir lloc el dimecres 18 de gener vam tractar aspectes de l’avaluació i de la personalitat dels joves.

Fins la propera

Montse Irun

Publicat dins de Actes, General, Sortides | Deixa un comentari