Visita al MMACA

El dimecres 15 de febrer, els alumnes de 2n d’ESO vam visitar el museu de Matemàtiques de Catalunya que té la seva seu a la planta superior del Museu Palau Mercader de Cornellà.

Durant el matí vam fer una gimcana matemàtica pel parc de Can Mercader. En petits grups vam resoldre diferents reptes matemàtics i vam posar a prova el nostre enginy. Després vam participar en un taller de construcció de cúpules. Encaixant llistons de fusta vam crear diferents models d’estructures. En acabar cadascuna de les cúpules vam poder entrar-hi, aixecar-la i fins i tot traslladar-la.

Durant la tarda vam visitar les instal·lacions del museu on vam gaudir de les experiències matemàtiques exposades en les diferents sales dedicades a la Geometria, els miralls, càlcul i estadística, combinatòria i estratègia, i cartografia.

Vam passar un bonic i solejat dia experimentant, manipulant i gaudint de les activitats de tota mena on s’abordaven les matemàtiques des d’un vessant pràctic i lúdic.

Departament de Matemàtiques

Aquest article ha estat publicat en General, Projectes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà