FIGA, HIGO (Ficus carica)

Fruita rodona, ovalada o en forma de pera, segons la varietat de què es tracti. La seva pell madura pot adoptar una tonalitat verda o groga pàl·lida, o entre vermell fosc i morat. La polpa té un to variable, entre rosa pàl·lid i porpra. Pot no tenir quasi cap llavor o, al contrari, acollir-ne més de 1.600. La seva pell és comestible, però s’acostuma a menjar la fruita pelada.

Propietats/beneficis : Les figues contenen calci, fòsfor, ferro i vitamines A, B1, B2 i C. També tenen propietats laxants i diürètiques i un agent anticancerígen. Les figues seques s’utilitzen com a remei contra el restrenyiment. Així mateix, per la seva quantitat de pectina, són una fibra que afavoreix la disminució del colesterol.

Continua llegint …

Aquest article ha estat publicat en Arbres, Cultius, Fruits. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *