Risoteràpia a la classe dels i les Anime (4tB)

Un divendres  de tutoria vam fer Risoteràpia.

La risoteràpia tenia 3 proves : la primera consistia a , en parelles , mirar-nos fixament fins que algú dels dos  rigués. 

La segona era en rotllana, asseguts a terra  ens havíem d’inventar la vida de la persona del costat i dir-ho en veu alta.

A la segona prova  va haver-hi un petit conflicte amb paraules lletges, una broma pesada i que vam parlar tots i totes reflexionant sobre el què havia passat. A part d’això ens ho vam passar pipa.

I la 3a , en rotllana, un/a al mig ballar al ritme de la música i la resta imitar.

No vam parar de riure. I ens vam fer una mica més companys i companyes!

https://photos.app.goo.gl/56z8VSXg8ycZg4Gx9

Adrià L, Leo H , Andreu H, Sara O i Berta P i  Ioana Bianca.

PROJECTE FRIDA KAHLO

 

Aquest trimestre  hem començat a estudiar l’artistaFrida Kahlo, durant les estones d’art .

Apart també estem llegint sobre la vida de Frida Kahlo. A la Frida Kahlo li agradaven els animals. la majoria de quadres estan formats per naturalesa i animals. Frida Kahlo va tindre una vida molt avorrida i dolenta perquè va tindre la poliomielitis i també perquè va tindre un accident d’autobús amb 18 anys i això la va fer estar al llit molt de temps.

La 1a activitat va ser la de dibuixar-nos els peus.

El dia 31 d’octubre vam fer unes màscares d’esquelet per celebrar el dia dels morts, també vam mirar la pel·lícula de Coco.

Ara estem fent el quadre de la “doble frida” i ens estem dibuixant al costat de la nostra fotografia. Ens van fer una fotografia simulant la postura de la Frida en el seu quadre.

  https://photos.app.goo.gl/9uG86woCE7cfVN5J7

Emir Montoya i Marc Jaria

PROJECTE ANIME 4tB

Aquest curs hem començat  a investigar sobre l’anime perquè  és el nom de la nostra classe.

El primer treball va ser una lectura titulada “Les arrels del manga” que explicava els seus orígens. Vam seguir fent més comprensions lectores  d’ anime.

Hem descobert que el gènere musical de l’ Anime es diu Anison. La cançó de l’entrada del capítol es diu “opening” i la del final es diu “ending”. Algunes cançons estan  entremig del capítol.

La cançó que ara estem treballant és la de MAZINGER Z. Amb aquesta cançó hem practicat la rima i les síl·labes.

Ara estem fent un resum del capítol 1 de MAZINGER Z, tenint en compte la planificació cronològia que vam fer primer.

Pau Coca

Sara Candela

Òscar Torres 

Lluc Milian.

https://photos.app.goo.gl/XYNM9HwpgvWUyg7M8

Fem un projecte servei amb els companys de tercer 2

Els alumnes de tercer 2 «Els còmics» i de sisè 3 «Els humoristes» hem estat col·laborant en un projecte comú d’aula, sobre entorn i medi natural. Aquest projecte ens ha portat a col·laborar amb dues entitats que intenten conscienciar a la gent contra l’abandonament i gestionen colònies i refugis d’animals abandonats, els busquen famílies o cases d’acollida: ADA Castellar i Caldes Animal.

Una de les accions que hem volgut iniciar és la de posar GUARDIOLES SOLIDÀRIES a diferents botigues del poble i, amb el que es reculli, comprar pinso i complements (mantes, casetes…) per ajudar a les dues entitats.

Hem creat uns cartells que podreu veure pel poble, amb un codi QR que enllaça a aquest article, amb un vídeo explicatiu realitzat pels alumnes de sisè 3 amb la col·laboració dels còmics.

COLÒNIES LA MOLINA.

El dilluns dia 8 de març vam anar de colònies a la Molina. Vam marxar a les 8:00 del matí de la plaça Calissó. El viatge va durar dues hores, vam parar a esmorzar, i al cap de 15 minuts vam arribar a la Molina Xanascat.
En baixar vam deixar les motxilles a l’alberg, ens van presentar els monitors que es deien Pol, Max i Cèlia. Vam anar a fer jocs en grup els jocs eren: El 3 en ratlla i el seient de la reina.
Després vam anar a dinar. Quan vam acabar vam fer el joc d’orientació, el joc consistia en que cada grup tenia un mapa i havies de trobar unes fites i marcar-les en un paper. Al cap d’una estona vam anar a fer tir en arc. Llavors a les 6:00 de la tarda vam berenar i vam anar a deixar les motxilles a l’habitació i ens vam instal·lar.

Mentre esperàvem l’hora de sopar vam estar jugant cada grup en una sala diferent. Al vespre vam fer els jocs de nit a l’interior perquè feia fred. A les 11 de la nit vam anar a dormir…

L’endemà ens vam despertar molt d’hora, a les 7 del matí. Després d’esmorzar vam pujar a l’autocar per anar a l’estació d’esquí de La Molina. Vam llogar el material d’esquí i ens vam separar en tres grups de nivells. Vam fer un descans a les 11h per esmorzar i agafar forces fins a les 14h. Vam acabar el matí fent una guerra de neu. Després vam tornar el material i vam pujar a l’autocar de tornada a l’alberg per dinar. A la tarda vam jugar a futbol, bàsquet i  voleibol. A continuació vam anar a dutxar-nos i a sopar. Per acabar el dia, vam fer una festa de comiat que va acabar sent una discoteca, on vam moure molt l’esquelet. I vam anar a dormir. Va ser el nostre dia preferit!

El tercer i últim dia de colònies, ens vam llevar a les 8 del matí. El Max va ser qui va venir a despertar-nos. Ens vàrem vestir i esmorzar. Després vam preparar les motxilles i recollir l’habitació. Vam anar a un circuit d’aventures i quan vam arribar vam estar fent jocs amb la Cèlia.
A continuació vam anar al circuit del bosc. Primer de tot ens vam posar el talabard i l’Ainoa ens va explicar el funcionament del circuit. Vam fer un petit entrenament en un espai de simulació. Vam pujar als arbres a on hi havia unes plataformes i vam anar superant els diferents reptes i minijocs.
Al final del circuit ens llançàvem per una tirolina. Finalment vam tenir una estona lliure en la qual vam jugar a futbol i jocs inventats.
Vam tornar en autocar cap a l’Alberg. Vam dinar i ens vam acomiadar dels monitors. Un cop recollida la motxilla vam pujar a l’autocar per iniciar la tornada. No vam fer cap aturada. Alguns de nosaltres vam descansar i dormir. Vam cantar i quan arribàvem vam veure La Mola.
I finalment vam arribar a la plaça Calissó on ens esperaven els pares i
mares. Aquell vespre vam explicar moltes coses a casa, sobre les colònies.
Ens va agradar molt a tots, estar tots i totes junts de colònies.

S’HA DE REPETIR!!

 

PROJECTE PROTECTORS D’ANIMALS DE SISÈ-3

Hola, lectores i lectors del Bloc dels Grans de l’escola!

Vam acabar el trimestre amb la intenció de posar en marxa el bloc i havent redactat aquest post, tanmateix no vam tenir temps de publicar-lo!

El vam escriure per informar-vos sobre el projecte que estem portant a terme (Protectors d’animals) i per explicar-vos que vam entrevistar una de les voluntàries d’ADA Castellar (Associació de Defensa pels Animals) i ens va explicar moltes coses que no sabíem!
Primer de tot, dir-vos que ADA Castellar no és una protectora, és una associació formada per voluntaris que no cobren (no reben subvencions de l’Ajuntament ni del Govern). És a dir, tota la feina que fan la fan voluntàriament i altruistament! De tant en tant fan recollides de menjar, de casetes, mantes… També agafen els gats del carrer per portar-los al veterinari, esterilitzar-los, posar-los en adopció si son petits, etc.
Sabem que al poble hi ha més associacions, però no col•laboren entre elles. ADA Castellar col•labora i treballa en xarxa amb la protectora de Caldes de Montbui, que és l’encarregada de protegir els animals abandonats de Sentmenat, Sant Feliu de Codines, Sant Feliu del Racó, l’Airesol i Castellar del Vallès.
Vam contactar amb ADA Castellar després d’assabentar-nos que havien patit diversos atacs al refugi de gats. Ens entristeix saber que hi ha persones que estan en contra de l’Associació i de protegir els animals. Ells també tenen els seus drets!
No tots els gats que agafen poden ser adoptats, només els més petits i no assilvestrats són bons candidats. Per tant, hi ha molts gats que viuen al carrer. ADA Castellar procura tenir-los controlats (per colònies), esterilitzar-los i curar-los. Les colònies estan formades per entre 15 i 25 gats.

Visita d’ADA al grup de sisè 3

La voluntària ens va explicar que els gats que han trobat família adoptant, abans d’adoptar-los definitivament fan una observació a la família per veure si tenen les condicions per cuidar-lo. Ens va semblar una molt bona acció. Malauradament molts de nosaltres hem vist que hi ha famílies que no cuiden als seus animals com es mereixen.
Vam demanar com actuaven davant situacions de maltractament cap a animals, i ens van explicar que quan algú veu que maltracten a un animal el primer que s’ha de fer és fer una foto o vídeo per poder denunciar amb proves evidents. Ja que sinó les denúncies no prosperen.
Vam demanar a la voluntària d’ADA Castellar com podíem nosaltres com a classe ajudar-los, i ens va dir que sempre necessitaven menjar pels animals i que sobretot ara que fa tan fred fan recollides de mantes i llits pels gatets! Cadascú de nosaltres ha dissenyat un cartell per demanar l’ajuda dels vilatans del poble, aviat els podreu veure!

Esperem que us hagi semblat interessant l’entrada del blog! I esperem fer-ne moltes més ben aviat!
Us mantindrem informades i informats!

Carnestoltes 6è

Les i els alumnes dels grups de sisè de l’escola, oer celebrar el Carnestoltes 21,  hem fet uns tallers de màscares durant la setmana i el divendres hem intercanviat jocs per intentar descobrir qui és qui!

Voleu jugar una estona?

 

sisè 1 – els nens i nenes de sisè 1 han creat un Kahoot:

https://kahoot.it/challenge/05676284?challenge-id=71ed92af-c78a-43c1-8893-8163627cfed9_1613471699135

Game PIN: 05676284 (disponible fins el 15 de març)

 

sisè 2 – comparteixen amb vosaltres el seu Genially

 

sisè 3 – també volen compartir amb vosaltres el seu Genially.

 

QUE US HO PASSEU MOLT BÉ!

 

Matí de la Recerca…

Enguany s’ha celebrat la setmana de la ciència del 14 al 29 de novembre. Els esportistes hem realitzat vàries activitats relacionades amb el tema. Una d’elles ha sigut la participació al “Matí de la Recerca”, hem acollit una investigadora que ens ha fet una xerrada online. És la Míriam Armora Verdú, infermera supervisora general del torn de nit, de l’hospital de Sant Pau i la Santa Creu. Aquest any, dins el marc de la dona i la ciència ha col·laborat en vàries xerrades.

La Míriam ens ha parlat del producte final de la seva investigació i això ens ha ajudat a entendre millor el procés del mètode científic. Aquest producte final és diu PreparatB. És una aplicació per a smartphone que la Míriam ha creat dins el Marc de la seva tesi doctoral, que està apunt de finalitzar. Tracta sobre les recomanacions preoperatòries que un pacient ha de tenir en compte per a una intervenció quirúrgica.

Hem gaudit i après molt amb la xerrada de la Míriam que ha resolt un munt de preguntes i dubtes que ens inquietaven.