Activitats de lectura i escriptura a Olvan

Activitat d'animació a la lectura

A l’escola d’Olvan els alumnes de primària estem fent uns tallers lingüístics de dos tipus: un de lectura on aprenem a millorar l’entonació i fem treballs de comprensió, i un altre d’escriptors on aprenem diferents tècniques i acabem escrivint i il•lustrant cadascú el seu conte.
Una de les activitats relacionades amb el taller de lectura va ser la visita de la Jordina, dins del programa d’animació a la lectura de la Generalitat. Ens va explicar una versió una mica particular d’un conte sobre un eriçó que podíem trobar al Llibre “Contes de tots els colors” de l’editorial La Magrana. Vam mantenir l’atenció durant quasi una hora i participar animadament. És un bon exemple de la màgia que ens pot oferir la lectura.
Una activitat on desembocarà la feina del taller d’escriptors serà la presentació de cadascun dels llibres que hem escrit els alumnes, amb intenció de vendre’n una copia per Sant Jordi. Properament penjarem propaganda a diferents mitjans de comunicació i us convidem a assistir a l’acte el dissabte 21 d’abril.

Enquesta sobre el transport que utilitzen els alumnes per venir a l’Institut

Hem fet una enquesta a tot el centre sobre amb quin transport venien a l’institut i hem arribat a les següents conclusions:

A primer cicle una gran majoria ve en cotxe ja que és el primer i segon any que van a l insti ( son petits ) i els seus pares els porten més en cotxe que quan son més grans.
Alguns alumnes venen amb bici ja que a l’escola molts d’ells hi anaven.

A segon cicle la gent sol venir caminant ja que son més grans i els pares ja estan una mica farts de portar-los amb cotxe. Alguns venen amb moto perque ja es poden treure el carnet.
A BAT augmenta molt el transport escolar perque hi ha molts alumnes que venen desde berga. Alguns venen amb cotxe ja que ja són majors d’edat i el poden portar.Alguns d’ells segeixen venint amb moto.

L’Institut al torneig de volei comarcal

Divendres dia 2 de desembre a l’Institut Guillem del Berguedà, es va organitzar un torneig de volei escolar on hi van participar gairebé tots els instituts de la comarca.
Hi havia les següents categories: Infantil, Cadet i Juvenil, i dins de cad’una masculí i femení.
Els instituts que van participar van ser: el Ses Serra de Noet, l’IES de Puig-reig, L’IES Pere Fontdevila de Gironella, Guillem del Berguedà i la Salle de Berga.
El nostre autocar va sortir de Gironella a les 3 i va marxar de Berga a les 6.

CLASSIFICACIÓ
Infantil masculí: 2n Pere Fontdevila
Classificació Cadets femení: 1r Pere Fontdevila, 3r Pere Fontdevila
Classificació Cadets masculí: 1r Pere Fontdevila
Juvenils masculí: 3r Pere Fontdevila

foto

El camí del tabal

Al taller d’escriptors hem escrit i il·lustrat un conte conjunt entre els/les alumnes de les classes de CM i CS. Voliem aprendre a escriure i revisar un conte i, aprofitant un concurs a nivell de l’Estat, ens vam afanyar i el vam entregar. És una manera de donar a conèixer una part important de la nostra cultura. N’estem molt orgullossos i us convidem a llegir-lo.

APRENEM TOTS JUNTS

Amb el Treball per Racons i amb els Tallers de Ciència tots junts aprenem i compartim les nostres descobertes. Ens agrupem d’una altra manera diferent a quan som a la nostra classe. En aquestes estones nens i nenes de 3, 4 i 5 anys som capaços de portar a terme activitats molt diverses que afavoreixen la nostra autonomia, la responsabilitat i la cooperació. Ens agrada molt !

 

RACONS i TALLERS 2011 from Escola de Gironella on Vimeo.

PROJECTES ESCOLA FEDAC ANUNCIATA

L’Escola FEDAC Anunciata de Gironella té com a un dels seus grans objectius, preparar els nens i nens d’avui per un món del demà, que no sembla pas gens fàcil !!! És per això, que entre els seus grans eixos d’acció s’inclouen quatre projectes que considerem de vital importància.

Aquests són:
• Escola Verda
• Escola 2.0
• APS
• Escola 3L
Avui en fixem en aquest darrer projecte., anomenat també “escola trilingüe”, i concretament a l’aprenentatge de l’anglès.
Com a escola, estem adherits a la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, la qual al 2008 va signar un acord amb la Universitat de Cambridge. En virtut d’aquest acord es poden realitzar alguns dels exàmens de Cambridge en el propi centre.
Hi ha unes proves que estan dissenyades per a nens i nenes entre 7 i 12 anys, que tenen el títol de (YLE) Young Learners English Test.
En aquests exàmens els i les alumnes fan tasques molt diverses per avaluar totes les habilitats lingüístiques, amb la finalitat que se sentin motivats en els seus primers passos en la certificació de l’anglès que saben. Així doncs, la prova consta de 3 parts:
• Comprensió lectora i Expressió escrita
• Comprensió auditiva
• Expressió oral
També tenen la peculiaritat de ser uns exàmens corregits a Cambridge i que els examinadors orals són tots formats per Cambridge ESOL.
Amb la intenció d’impulsar la llengua anglesa a la nostra escola, entre moltes altres accions, dins l’horari lectiu preparem els i les alumnes d’Educació Primària pels exàmens d’anglès de Cambridge.
També facilitem als ex-alumnes de l’escola el fet de poder-se venir a examinar al centre.
Aquest curs 2011-2012 ja és el tercer any que repetim l’experiència. Els dos anteriors van ser molt satisfactoris. Esperem que aquest tercer ho sigui tant o més !!!

3ESO a la trobada d’esports

Durant els dies 25 al 29 d’abril, deu alumnes de l’Institut Pere Fontdevila van assistir a la “Trobada Nacional de Centres Promotors de l’Esport” com a premi per la primera posició als Instituts més actius de Catalunya a nivell esportiu.
Aquesta estada es va realitzar a Benicàssim i Burriana, on la Generalitat Valenciana té dos dels centres nàutics-escola més ben equipats de tot el País Valencià.

Els assistents van tornar amb una bona experiència a les seves bosses i amb un munt de records i amistats.