HOTEL CINC ESTRELLES PER A BONS INSECTES

Bon dia plujós per a tothom!

El senyor Amadeu no en gasta de paraigües i tant si neva com si plou ve els matins de dilluns a cuidar l’Hort del Guerau.

DSC00147.redimensionada DSC00148.redimensionada

L’hort es troba en molt bon estat després d’aquests dies de vent, fred i pluja. Força net i amb les plantes desenvolupant-se correctament. Però, cal ser previsors…

Avui l’Amadeu ens esperava amb un Hotel per reformar que havia construït ell mateix. El clavaríem a l’hort i la reforma abans d’instal·lar-lo l’haurien de fer en Martí, la Naiara, l’Ignasi i l’Albert de 4t B.

DSC00156.redimensionada DSC00157.redimensionada

Els insectes dolents per a l’hort com ara la papallona i les formigues aniran deixant els seus ous entre les fulles de les nostres plantes. D’aquests ous en sortirien molts cucs i erugues a més a més d’atreure pugó que s’atiparien en primavera de la nostra collita si no fos perquè estem sent previsors. Fabriquem un hotel d’ús exclusiu per marietes, centpeus, amantis religioses, aranyes de jardí, abelles i insectes de quatre potes. Només s’instal·laran aquests en el nostre hotel per passar un hivern de luxe al nostre hort.

DSC00160.redimensionada DSC00164.redimensionada

A més a més tindran pensió complerta ja que quan passi l’hivern podran atipar-se amb els ous de papallones, de formiga i pugó que a nosaltres, justament, no ens feien cap benefici.

A la natura els insectes bons per a l’hort troben refugis naturals on hivernar però a l’hort els hem de facilitar l’allotjament fabricant-lis un bon hotel farcit amb branquillons, carbasses buides, canyes, bastonets, pinyes…si volem que aquests insectes estiguin ben a prop de les nostres plantes.

DSC00166.redimensionada DSC00162.redimensionada

Quina bona reforma que hem fet!

La setmana vinent ja ensenyarem les fotos de l’hort amb aquest Hotel de cinc estrelles per a bons insectes.

A reveure!

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *