Olimpíada de filosofia de Catalunya

V Olimpíada de filosofia de Catalunya: Revolució i Utopia

Comencem a treballar l’Olimpíada visitant el link següent: http://futuramapi.blogspot.com.es/2013/06/mi-utopia.html

El nostre alumne Pablo Rubio guanya la IV Olimpíada de Filosofia de Catalunya

El nostre alumne en un moment de la seva defensa oral

El nostre alumne en un moment de la seva defensa oral

L’alumne del nostre Institut Pablo Rubio de 4A ha guanyat la IV Olimpíada de Filosofia de Catalunya, en la modalitat de dilemes morals, que va tenir lloc els dies 1 i 4 de març a la facultat de Filosofia de Barcelona i al CCCB. Ja és el segon any consecutiu en què el nostre Institut guanya aquesta competició.

Enguany s’estrenava aquesta nova modalitat adreçada a l’alumnat de 4t d’ESO consistent en resoldre un dilema moral. El dilema plantejava el cas d’una noia de 18 anys d’un excel·lent rendiment acadèmic a qui els pares prometen el regal que ella desitgi com a recompensa al seu esforç en els estudis. Els pares queden perplexos davant del que ella els demana: no gens menys que una operació per augmentar la mida dels seus pits. L’exercici consistia en identificar les opcions possibles del dilema que es plantejava als pares, argumentar en favor de cada opció, analitzar els valors implícits en cadascuna, així com les seves conseqüències i defensar una solució.

El nostre alumne va excel·lir tant en l’exercici escrit com en la defensa oral de la seva postura i ha aconseguit guanyar en la seva modalitat. El premi consisteix en participar, amb totes les despeses pagades, en la final de l’Olimpíada de Filosofia d’Espanya, que se celebrarà els dies 5 i 6 de maig a Múrcia.

Aquí tenim el reportatge de l’Olimpíada que en va fer TV3:

Més informació al blog de l’Olimpíada: http://blocs.xtec.cat/filolimp/

Des d’aquí felicitem el Pablo i li desitgem molta sort per la final!

El nostre alumne Adrià Agenjo, guanyador de la III Olimpíada de Filosofia de Catalunya

El nostre alumne Adrià Agenjo, juntament amb l’alumna Laia Tutusaus Gatell de St. Peter’s School, va guanyar la III Olimpíada de Filosofia de Catalunya, en un acte que es va celebrar dissabte dia 27 de febrer de 2016 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. L’Olimpíada consistia en la realització d’una dissertació filosòfica al voltant del tema de la bellesa. Hi van participar 75 alumnes seleccionats de diferents centres públics, privats i concertats de Catalunya i el jurat va escollir per unaniminat els treballs de l’Adrià i de l’alumna Laia Tutusaus Gatell de St. Peter’s School. Ambdós representaran Catalunya en la final de l’Olimpíada Filosòfica d’Espanya que tindrà lloc a Oviedo els dies 15 i 16 d’abril.

Des d’aquí felicitem l’Adrià i li desitgem molta sort per la final!

Pots llegir les dues dissertacions guanyadores aquí

Reportatge fotogràfic de l’acte:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7cx0uo82V8U[/youtube]

Guanyadors

Els dos guanyadors de l’Olimpíada

Diàlegs sobre la bellesa

Diàlegs sobre la bellesa

Durant els diàlegs sobre la bellesa

Durant els diàlegs sobre la bellesa

Debat sobre la bellesa entre l'artista Perejaume i el periodista Vicenç Villatoro

Debat sobre la bellesa entre l’artista Perejaume i el periodista Vicenç Villatoro

Amb els companys assistents a l'acte

Amb els companys assistents a l’acte

 

L’Adrià representa Catalunya en l’Olimpíada filosòfica d’Espanya

L’alumne de 1r de batxillerat Adrià Agenjo va participar en la III Olimpíada filosòfica d’Espanya que va tenir lloc a Oviedo els dies 15 i 16 d’abril i que aplegà els guanyadors de les diferents Olimpíades autonòmiques. L’Adrià hi va participar en la modalitat de dissertació filosòfica com a representant de Catalunya juntament amb l’alumna de St. Peter’s School Laia Tutusaus. El tema de la modalitat de dissertació i de la modalitat de fotografia filosòfica era la bellesa, mentre que el tema de la modalitat de vídeo era “¿Perdedores?” i el de la modalitat de dilema moral girava entorn dels drets dels animals. L’acte de lliurament de premis va tenir lloc a la Junta General del Principat d’Astúries i va estar encapçalat pel seu president, Pedro Sanjurjo.

Podeu llegir la crònica dels dos participants catalans aquí

Els dos representants de Catalunya

Els dos representants de Catalunya

Tots els participants

Tots els participants