Alumnes de Batxillerat participen en el debat filosòfic “Disputatio exprés”

El passat 16 de novembre de 2017, els alumnes de Batxillerat van participar en el debat filosòfic Disputatio exprés, que va tenir lloc a la facultat de filosofia de la UB, una proposta per exercitar les habilitats argumentatives dels nostres alumnes al voltant de preguntes filosòfiques. En concret, els alumnes participants van debatre entorn dels temes “L’art ha de tenir límits morals?”, “És real el que imagina l’artista?” i “És necessària la revolució avui?”. Aquesta activitat s’emmarca dins del festival Barcelona Pensa, el primer festival de l’estat espanyol sobre Filosofia. El promou la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona amb l’objectiu de difondre, apropar i transmetre la filosofia a nivell de carrer. Felicitem l’equip representant del nostre Institut pel bon nivell demostrat en la seva intervenció. A continuació teniu el vídeo del debat entre l’equip representant del nostre Institut i un equip del Saint Peter School.

 [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TJW4T5h-Oi0[/youtube]

Lliurament de diplomes de la mostra de Fotofilosofia 2017

El dia 15 de novembre els alumnes de Batxillerat van assistir a l’acte de cloenda de la Mostra de Fotofilosofia 2017, que va tenir lloc a la facultat de filosofia de la UB i en què quatre dels nostres alumnes van recollir els seus diplomes. L’Ariadna Domínguez de 2n de batxillerat, a més, va fer una exposició oral sobre els motius que van inspirar la seva fotofilosofia.

 

Podeu veure les fotofilosofies dels nostres alumnes a http://blocs.xtec.cat/filomontjuic/

 

 

Mostra de fotofilosofia. Convocatòria 2017

MinervaBases

1.El termini d’aquesta convocatòria és el 20 d’octubre de 2017

2. Cal enviar la fotografia a l’adreça: lestrada@xtec.cat

3. Cal enviar la fotografia amb un pseudònim i una pregunta filosòfica que faci de títol.

4. La fotografia ha de ser original, ha d’estar en format jpeg i el seu pes no pot ser superior a 600 Kb. En el cas que es vulgui presentar a l‘Olimpíada de filosofia de Catalunya, ha de tractar el tema de “Revolució i utopia” i tenir un pes mínim d’1’5 Mb

5.  Se seleccionarà un 10% de les millors fotofilosofies i s’enviaran per presentar-les a l’acte públic de tots els centres participants, que es farà el dia 15 de novembre de 2017 a les 17 hores a l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia de la UB, on assistiran els autors o autores i en rebran el reconeixement. Alguns criteris de valoració: pregunta punyent, valor artístic de la fotografia, potència de la interrelació entre imatge i pregunta.

6. Les dues millors fotofilosofies es podran presentar a lOlimpíada de filosofia de Catalunya en la modalitat de fotografia filosòfica. Podeu consultar les bases aquí i els criteris d’avaluació aqui.