DISSENY I IL·LUSTRACIÓ

És cert que, avui dia, pràcticament tot el que es fa en el terreny del disseny gràfic i de la il·lustració, es realitza amb l’ajuda de l’ordinador. Hi ha una certa quantitat de programes que ens faciliten la feina de crear, retocar, manipular i reproduir imatges i textos. Si els coneixem i els utilitzem adequadament, ens ajuden –i molt- a expressar la nostra creativitat amb recursos plàstics i expressius gens menyspreables.

Ara bé, cap d’aquests programes ens fa ser més creatius, ni més imaginatius. Tampoc ens fa ser més crítics. Només més hàbils.

Per a ser uns veritables creadors, necessitem tenir certa cultura visual. Hem de saber mirar. Hem d’aprendre a mirar i a veure-hi. Hem d’aprendre a discernir. I, sobretot, ens cal saber comunicar allò que volem, perquè el missatge que volem transmetre arribi als altres amb una certa intencionalitat.

Aquest mòdul està dedicat precisament a això.

Caldrà que treballem una mica el camp de la sensació i la percepció visual, per entendre com funcionen els mecanismes que ordenen i inclinen la nostra atenció sensorial.

Després, aprendrem a utilitzar eines de manipulació d’imatges que ens hauran de servir per resoldre algunes activitats imaginatives i creatives.

En tercer lloc, realitzarem la nostra petita creació: dissenyarem la caràtula d’un CD.

I, per acabar, donat que és tant important que us sapigueu expressar tant plàsticament com lingüísticament, haureu de presentar una memòria de la feina feta i un comentari valoratiu de les vostres creacions.

Som-hi! Tenim tot un curs per davant.

I divertiu-vos força!!!!!!!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *