10a Trobada de dansa a la Vila

10a trobada de dansa a la vila   

En aquest curs escolar 2009-2010 es compleix un aniversari important per al conjunt del professorat de les escoles de la vila que ha anat participant en una coordinadora musical iniciada ara fa deu anys i que s’ha mantingut ferma fins avui. Aquest grup de mestres és l’impulsor de trobades de dansa amb iniciació a la sardana, entre els centres de primària i aquestes ballades aviat arribaran a la desena edició.

 

La coordinació musical molinenca que exposem ha tingut com objectiu principal possibilitar anualment que els mestres de música de les escoles de primària compartissin interessos, tant en la vessant d’informació de les activitats musicals en les que participarà cada centre educatiu durant el curs concret com en la coordinació d’actes d’ intercanvi d’aquest tipus d’aprenentatges. Ja des de l’inici de les reunions s’hi va implicar l’ajuntament i aquest ens recolzà de seguida en algunes de les nostres peticions. Fruit d’aquelles reunions, aviat aconseguírem que la regidoria d’ensenyament facilités a les escoles que ho necessitessin la possibilitat de disposar bianualment del teatre de la Joventut per a mostrar els seus concerts en un espai amb prou cabuda així com, també, la dotació d’un petit instrument musical que d’aquesta regidoria s’ens ha obsequiat a cada centre, cada any per tal d’ajudar a millorar la dotació musical de els escoles de la vila. Cal afegir que l’entitat de socis de l’Agrupació Folklòrica ha col·laborat també, i de forma altruista, en l’ensenyament dels passos sardanístics durant els cursos que li hem demanat.

 

Al llarg d’aquests deu anys les activitats han estat diverses; hem preparat entre d’altres: audicions de grups musicals, concerts escolars (per Nadal o per St. Jordi), visites a l’Escola de Música de la vila i trobades de dansa, iniciació a la sardana, com intercanvi entre les escoles. Aquesta última activitat, aquest final de curs, també arribarà al seu desè aniversari i és un goig poder dir que s’ha dut a terme de forma ininterrompuda. Aquest és el motiu pel qual des de la Coordinadora estem preparant amb il·lusió La 10a trobada de dansa com una festa que donarà més rellevància a aquesta activitat en la qual s’han esforçat, curs rere curs, amb alumnes de 3r de primària i tot el professorat implicat. Més de 1500 alumnes en total.

Del primer al novè encontre els hem desenvolupat al poliesportiu municipal on ens hem sentit molt ben acollits. Nou anys seguits aquest acte s’ha fet durant un matí de l’últim trimestre de cada curs i ha consistit bàsicament en dues parts: una primera en la qual cada escola ha pogut mostrar la dansa que ha preparat i, després, una segona en la que plegats han ballat barrejats entre escoles i en rotllanes una dansa que conté els dos passos bàsics de la sardana i que es titula Marieta Cistellera. Enguany, en motiu de la celebració, comptarem amb una actuació musical rellevant i adient. Ens acompanyarà la Cobla La principal del Llobregat ****************.

I ens fa una especial il.lusió, que en aquesta edició posaran música en directe a la primera part de la trobada , alumnes  de secundària,  per tal que cada centre balli la dansa que ha treballat a l’escola.

I és per poder tenir-hi tots cabuda que aquest  aquesta cop ens trobarem a l’aire lliure, al Parc de les Palmeres. La data serà el proper  10 de juny d’aquest 2010 i ens agradaria seguir comptant com fins ara amb el suport dels claustres dels centres educatius i  de les entitats que ens hi heu ajudat.              

Que entre tots puguem gaudir d’un bon desè aniversari! 

                                  

                        La Coordinadora de Mestres de Música de Molins de Rei

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *