FOTOGRAFIAR LA CIUTAT

A classe vàrem mirar un reportatge del programa Fotografies de tv3, concretament el capítol dedicat a fotografiar la ciutat:

“En aquest episodi us proposem una excursió fotogràfica per Barcelona des del matí fins la nit. Començarem de matinada, amb els paisatges urbans de Manolo Laguillo; Lluís Casals ens mostrarà com aprofitar la llum per retratar arquitectura; veurem les transformacions de Barcelona dels anys 60 amb fotografies de gent de carrer de Xavier Miserachs. El fotògraf Joan Villaplana ens explicarà el seu projecte “Metròpolis”, centrat en els metros de les principals ciutats europees, i acabarem amb Manel Esclusa, que ens mostrarà com treballa la llum nocturna i el moviment per recrear l’arquitectura barcelonina. Aquesta setmana, a “Fotografies”, fotografiem “La ciutat”. “

http://www.tv3.cat/videos/3603491/Ciutat

Seguidament us donerem informació sobre els autors del vídeo:

Manel  Esclusa: La seva obra es centra en el tractament de la llum en espais foscs. És especialista en fotografia nocturna, espais urbans de nit i ombres de la natura.

Xavier Miserachs: Aquest fotògraf va retratar la Barcelona dels anys 60 en blanc i negre, mostrant la seva gent, l’ambient dels carrers i els canvis socials.

Joan Villaplana: Fotògraf català explorador del subsòl metropolità, buscant un escenari. l’andan del metro, comú a moltes ciutats europees.

Manolo Laguillo: La seva fotografia és com un documental íntim i molt poètic de la transformació de les ciutats. Ha fotografiat Barcelona durant 30 anys. Li interessa sobretot les transformacions urbanístiques. A les seves fotografies poques vegades hi apareix gent .

Lluís  Casals : És un fotògraf català, conegut per la seva obra centrada en els espais urbans i arquitectònics. Les seves fotografies d’edificis ens mostren les línies bàsiques que els configuren.

William Klein: Fotògraf dels Estats Unit, reconegut per les seves fotografies sobre la moda i les imatges documentals de la ciutat de Nova York.

ANIOL PONS , joan jordán

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *