Ja hem anat a les audicions.

La setmana passada vam completar les anades a les audicions musicals a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles.

Infantil ha assistit a l’obra “Cromàtic” on a partir del color, la llum i la cultura urbana es crea un espectacle ubicat en un racó d’una plaça, d’un barri, d’una ciutat. A Cromàtic trobem dos músics que juguen a imaginar sense límits, jugant com nens, sense portes, finestres, ni sostre. Un animal es converteix en una cançó, un tamboret vell en un cotxe i una barra de pa en un instrument de percussió…a Cromàtic tot és possible!

Els alumnes de Cicle Inicial han gaudit de l’obra “Tot bufant” on han descobert tots els sons que es poden aconseguir amb el vent: des d’una canya de bambú a la tenora, passant pel clarinet, la flauta, la trompeta, el saxo, els xiulets, etc.
A més dels instruments tradicionals (trompeta, clarinet, saxo, flauta, tenora…), també hem vist com han fet sons amb objectes casolans (tubs, ampolles, cordes, embuts, mànegues…) per explicar i desmitificar el procés de l’emissió del so, utilitzant exemples que els nens poden reproduir a casa seva. El repertori inclou una selecció de temes instrumentals i cançons populars.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VEDB_j_ay1Y[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XyUmfjE1uHM[/youtube]

Els alumnes de Cicle Mitjà han conegut de primera mà els instruments de Cobla amb l’obra “Acoblat” on els músics els han explicat les característiques dels seus instruments, la producció del seu so i la funció musical que tenen dins de la Cobla. L’acurada selecció musical d’ACOBLAT, que gràcies a la incorporació de la percussió moderna a la formació permet interpretar adaptacions musicals d’altres gèneres musicals, està dissenyada perquè pugueu distingir auditivament la versatilitat d’aquesta formació, la de la seva música i, alhora, molts dels elements que treballen a l’aula de música de l’escola.

[youtube]https://youtu.be/4oW7nhSr1kw[/youtube]

[youtube]https://youtu.be/jcluLy2fIXQ[/youtube]

Els alumnes de Cicle Superior han fet un viatge a través de l’història del rock amb “Música per a camaleons”. L’audició ha estat un concert en què s’alternen les diferents cançons interpretades en directe per un grup de quatre músics (veu i guitarra, teclats, bateria i baix) i presentacions en vídeo de l’època i/o les circumstàncies històriques, socials o culturals de cada una d’elles, dels seus autors i de l’estil en què s’inscriuen.

[youtube]https://youtu.be/RRI4vLIWIGc[/youtube]

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *