Un altre curs que acaba i ho hem volgut celebrar amb tot un seguit d’activitats diferents, junts i compartint estones de rialles i jocs.
Aquí teniu un petit recull dels darrers dies d’escola.
Molt bon estiu i ens retrobem al setembre.
CAIXES NIU DE L’ESCOLA ESPIGA
La setmana passada, vam gaudir de la visita a la nostra Escola de l’ornitòleg Àlex Fonollosa, anellador expert i col·laborador habitual amb l’Ajuntament de Lleida, per a la realització de l’anellament d’ocells a la Mitjana i Rufea.
Ens va explicar el motiu de la col·locació de caixes niu en diferents punts de Lleida i ens va encomanar fer el seguiment i manteniment de les de la nostra Escola.
Ens va recordar també que és absolutament normal que les caixes no s’omplin els primers anys.
Divendres 20 de maig, a la tarda, ens va visitar la Montse Tobella. La Montse Tobella és una il·lustradora i autora nascuda a Barcelona. Ha publicat vora 200 llibres infantils i juvenils.
Ens va explicar que el seu pare era pintor i la seva mare professora de dibuix, enquadernadora i restauradora de llibres, per tant, aquest món de pinzells, llibres i colors, el va viure des de què va néixer.
Nosaltres, a la classe, hem llegit el llibre El follet Bambalambà, el qual ha il·lustrat la Montse Tobella i per això ens va venir a visitar.
A la sessió ens va explicar trucs per dibuixar, ens va dibuixar i pintar el follet de la història, ens va dedicar el llibre,… Va ser una tarda diferent i agradable.
El divendres 20 de maig l’alumnat de primer va participar en l’acte Fem ciència a l’escola, Congrés Anna Gené dut a terme a l’Auditori del Centre de Cultures de la Universitat de Lleida. El Congrés tenia l’objectiu d’afavorir i difondre el treball científic dels i de les escolars d’educació infantil i primària. Les nenes i els nens havien investigat des de fa tres mesos el procés de descomposició de diferents residus: mascareta, pela de plàtan, vidre, bossa de plàstic, tomàquet… Va estar un procés llarg que va implicat diàleg, recollida de dades en un diari de camp, anàlisi, reflexió, i que va culminar amb la divulgació de les nostres conclusions.
Una jornada molt enriquidora, compartida amb alumnes d’altres escoles. Us deixem un petit recull de fotografies del moment viscut i del nostre projecte.
https://gopro.com/v/367gVyLQqBZMn
El dijous 19 de maig ens va visitar a l’escola l’escriptora Eulàlia Canal, autora del llibre “La nena que només es va poder endur una cosa”. L’alumnat de primer havia llegit i treballat el llibre al llarg d’aquest trimestre i van tenir l’oportunitat de conèixer de prop la feina d’una escriptora. Ens va explicar moltes anècdotes i curiositats, per exemple per què va incloure una escena de guerra al contingut del llibre i de què s’ajuda per l’elecció del tema: imaginació i paraules. Vam gaudir molt de l’estona compartida i va acabar signant-nos els llibres. Quina il·lusió!
EXPERIMENTEM: FEM ENLAIRAR UN COET
Aquí us deixem una mostra de l’experiment que hem fet els nens i les nenes de 2n. Un cop vam tenir fet i decorat el nostre coet espacial a partir d’una ampolla de plàstic, vam poder sortir al pati a provar de fer-lo volar. Vinagre, bicarbonat, mocadors de paper i sobretot un bon tap de suro, van fer que aconseguíssim la missió: FER VOLAR EL NOSTRE COET!!!
COETS 2n B
UNIVERS
Treball cooperatiu, feina d’equip, organització en petits grups, cadascú amb un càrrec concret, un contracte a complir,… Així vam treballar el projecte de l’univers.
A partir de la pluja d’idees sobre què volíem saber de l’univers, ens vam dividir en grups i cada grup, va investigar un tema, en va extreure i redactar la informació més rellevant, va fer un mural i una exposició oral a la resta de companys i companyes.
Vam dedicar-hi moltes sessions i esforç però va valdre la pena.
UNIVERS 2n A
UNIVERS 2n B
Els dies 9 i 10 de maig, l’alumnat de 1r (54a Promoció) de l’Escola ESPIGA hem gaudit d’uns dies d’estades a la natura a la casa de colònies Món Serè (Les Piles – Conca de Barberà).
En un indret tranquil com aquest, hem pogut descobrir i aprendre amb les següents activitats:
En aquest enllaç podreu veure les imatges:
Els dies 9 i10 de maig, els nens i les nenes de segon, vam anar de colònies a Tamarit.
Quan vam arribar vam descarregar les motxilles i ens vam reunir tots/es a les escales de la casa de colònies. Tres pirates i un vilatà, ens van explicar algunes normes i les activitats què faríem. Vam tenir una estoneta de joc lliure abans de dinar. A la tarda vam fer jocs pels patis i jardins de la casa de colònies i vam fer una excursió fins a la platja de Tamarit, on vam trobar un tresor pirata. Després de sopar vam fer un joc de nit: El tresor del pirata Puntamora.
Ens va costar poquet adormir-nos (amb algunes excepcions…), vam fer una estona de “festa de pijames” però ens vam llevar d’hora i… quina sorpresa! Teníem la cara pintada !!! Després d’esmorzar vam anar a descobrir els penya-segats de Tamarit, el paisatge és preciós.
Quan vam acabar de dinar, va arribar el moment del comiat i la tornada a Lleida.
Ens va fer un temps magnífic, el lloc és preciós, el menjar estava boníssim…, Unes colònies genials!!
El dia 30 de març els alumnes de Cicle Inicial vam fer una sortida tots junts a Copons on vam passar un dia al circ.
En primer lloc, vam poder gaudir d’un espectacle de circ, després vam ser protagonistes d’un taller de circ: malabars, trapezis, xanques, hola-hops gegants… i finalment després de molt temps vam poder compartir un dia de convivència fora de l’entorn escolar.
Aquí teniu un petit recull de fotografies
FOTOGRAFIES PRIMER
FOTOGRAFIES SEGON
El dia 29 de març els alumnes de Cicle Inicial vam assistir a la xerrada de l’ornitòleg Jose, de l’Associació Trenca de Lleida.
Tot si totes vam preparar unes preguntes per a fer-li i ell molt amablement ens va respondre totes les nostres inquietuds.
Vam aprendre moltíssim, ja veureu com ens estem tornant tots uns experts en aus i sobretot en aus rapinyaires.
Si premeu l’enllaç podreu veure totes les fotografies.